Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κορκίδης: “Kαλοκαιρινά μελτέμια στο εμπόριο και τρικυμία στην αγορά”

Χωρίς κατηγορία στις 19/08/2016

Πτώση τζίρου 5-8%

«Αν και το εμπόριο είχε προσδοκίες να κινηθεί η αγορά καλύτερα από την περυσινή περίοδο τελικά, σύμφωνα με τα στοιχεία, φαίνεται ότι ο τζίρος διαμορφώθηκε σχεδόν στα περυσινά επίπεδα και ενδεχομένως με μία πτώση που μπορεί να διαμορφωθεί τελικά μεταξύ 5% και 8%, καθώς ο τουρισμός δεν έφερε έσοδα στο εμπόριο». Αυτά τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, για τις θερινές εκπτώσεις που άρχισαν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, είπε επίσης ότι είναι χαρακτηριστικό πως στη φετινή έρευνα της ΕΣΕΕ φαίνεται να υπάρχει χαμηλός τζίρος στις περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας (τουριστικούς προορισμούς) κάτι που μεταφράζεται από τη Συνομοσπονδία ως επίπτωση του προσφυγικού προβλήματος αλλά και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία γενικότερα, παρά την πορεία των τουριστικών αφίξεων.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, είναι ότι εφέτος η αγορά της Αθήνας κινήθηκε πτωτικά, με τα στοιχεία του εμπορικού συλλόγου της περιοχής να δείχνουν πτώση του τζίρου περίπου 10%.

«Υπάρχουν καλοκαιρινά μελτέμια στο εμπόριο και τρικυμία στην αγορά» παρατήρησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, προσθέτοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η έρευνα της Συνομοσπονδίας για την πορεία των θερινών εκπτώσεων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: