Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στα πλοκάμια των βανδάλων ο Πειραιάς – Έκκληση για τη συνεργασία των πολιτών

Χωρίς κατηγορία στις 24/08/2016

Δηλώσεις Μώραλη

Οι εκτεταμένες φθορές και οι βανδαλισμοί  που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε καινούργιες και ανακαινισμένες παιδικές χαρές, σε πλατείες και έργα αισθητικής αναβάθμισης της πόλης, που υλοποιήθηκαν πρόσφατα από το δήμο Πειραιά, προκάλεσαν την μήνη του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, ο οποίος με δηλώσεις του καλεί την άμεση συνεργασία των πολιτών για την προστασία της δημοτικής περιουσίας.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Πειραιά, έχουν καταστραφεί νέα παγκάκια τα οποία τοποθετήθηκαν πριν από ένα μήνα στο παραλιακό πεζοδρόμιο από την είσοδο της Μαρίνας Ζέας έως την πλατεία Αλεξάνδρας, καταστράφηκε ολοσχερώς το ποτιστικό σύστημα της πρόσφατα ανακαινισμένης πλατείας Κανάρη και βανδαλίστηκαν όλα τα παγκάκια, γεγονός που παρατηρήθηκε και στην ανακαινισμένη πλατεία Θεμιστοκλή.

Επίσης, έχουν καταστραφεί καινούργια παιχνίδια σχεδόν σε όλες τις νέες και ανακαινισμένες παιδικές χαρές. Αφαιρέθηκαν κολωνάκια τα οποία είχαν τοποθετηθεί για να μην εισέρχονται οχήματα στον πεζόδρομο της Ιπποκράτους στον Πύργο του Πειραιά, βανδαλίστηκαν στην πλειοψηφία τους τα πάνελ που είχαν τοποθετηθεί για τον καλλωπισμό του εργοταξίου του Μετρό, έσκισαν τα πανό με τα οποία  έχουν καλυφθεί τα ακίνητα Σιλό και Κάβα Χάλαρη στην είσοδο της πόλης κ.α.

Με αφορμή αυτή την κατάσταση, ο κ. Μώραλης, δήλωσε:

«Είναι λυπηρό το φαινόμενο των βανδαλισμών της δημοτικής περιουσίας και κατ’ επέκταση της περιουσίας των δημοτών, το οποίο παρατηρείται έντονα το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας. Παρά την δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, ο δήμος Πειραιά προσπαθεί με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει και με την υποστήριξη ιδιωτών,  να υλοποιεί διαρκώς έργα ανάπλασης και αναβάθμισης της πόλης. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να φυλάσσονται σε 24ωρη βάση όλοι οι χώροι σε ολόκληρη την πόλη, ζητώ από τους πολίτες να κατανοήσουν την ατομική ευθύνη, να προστατεύσουν τη δημοτική περιουσία και να απομονώσουν τα παραβατικά στοιχεία. Τους καλώ να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα που θα πέσουν στην αντίληψή τους, τόσο στην Αστυνομία, όσο και στον δήμο ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι πολίτες να αισθανθούν ότι τους αφορά άμεσα, να συνειδητοποιήσουν ότι αφορά την δική τους καθημερινότητα, αφορούν τη δική τους ζωή. Για να γίνει ο Πειραιάς η πόλη που όλοι θέλουμε, χρειάζεται κοινή προσπάθεια. Ο δήμος Πειραιά από την πλευρά του,  θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η πόλη να προχωρήσει μπροστά».

>> Δικαιολογημένη η αντίδραση του δημάρχου Πειραιά, με το να ζητά τη συνεργασία των πολιτών για την προστασία της δημοτικής περιουσίας, ώστε να απομονωθούν τα παραβατικά στοιχεία. Όμως, πόσο ρεαλιστική θα ήταν η δήλωση του κ. Μώραλη, εάν “χτύπαγε” συναγερμό στις δημοτικές υπηρεσίες για να ενεργοποιηθούν ώστε να απομονωθούν και άλλα “παραβατικά στοιχεία” που αυθαιρετούν ποικιλοτρόπως κατά της δημόσιας περιουσίας, εκμεταλλευόμενα δημόσιους χώρους, όπως πεζοδρόμια, πεζόδρομους, πλατείες, αλλά και οδοστρώματα…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: