Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στα 8,5 εκ. το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας

Για την περιοχή Ιχθυόσκαλας – Σκλαβενίτη με τα πλημμυρικά φαινόμενα

|> Στην περιοχή της “Ιχθυόσκαλας” – “Σκλαβενίτη” παρατηρούνται συστηματικά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα την τελευταία 20ετία που θέτουν σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες και την εν γένει ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της και σε συνεργασία με το δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας προέβη σε συντονισμένες παρεμβάσεις προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

  • Κατέγραψε, για πρώτη φορά, το υφιστάμενο δίκτυο αγωγών ομβρίων και προχώρησε στην αξιολόγηση της επάρκειας αλλά και της λειτουργικότητάς του με τη συνδρομή και της ΕΥΔΑΠ. Από την καταγραφή προέκυψε με βεβαιότητα ότι μία από τις αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων είναι και η μεγάλη επιχωμάτωση σε βάθος 300 μέτρων από τον ΟΛΠ, το 2003, για την κατασκευή της προβλήτας.
  • Στη βάση της διαπίστωσης αυτής, ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με τον ΟΛΠ, που κατέληξαν στην ανάγκη υλοποίησης μιας σειράς από παρεμβάσεις στο δίκτυο ομβρίων εντός της λιμενικής ζώνης, προκειμένου να ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη επάρκεια κατά την εξέλιξη των φαινομένων. Τα έργα αυτά εξελίσσονται και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Νοεμβρίου και αναμένεται να άρουν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή αυτή κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.
  • Παράλληλα, από την Περιφέρεια Αττικής προκηρύχθηκε διαγωνιστική διαδικασία και αναδείχθηκε μελετητής, προκειμένου για πρώτη φορά να υπάρξει συνολική και ολοκληρωμένη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας για την ευρύτερη περιοχή, που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα. Η μελέτη είναι σε προχωρημένο στάδιο και θα παραδοθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου 2018,  το δε κόστος της κατασκευής προβλέπεται να  ανέλθει σε 8,5 εκατ. € (περ.)

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Χθες, 12/9 ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών και ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος πραγματοποίησαν επίσκεψη στο χώρο του εργοταξίου και ενημερώθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του ΟΛΠ για την εξέλιξη του έργου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: