Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στη Θάσο (21-26/8) η έκθεση έργων του Νίκου Ζάρα και της Σέβας Καλοπούλου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 18/08/2023

Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 24/8 από την πρόξενο της Ζάμπια Rose Chizi – Διοργανώνεται από τη ‘’Φλόγα’’ και τον Δήμο Θάσου

|>  Ο εικαστικός θεσμός Τέχνης ‘’Φλόγα’’ συνεχίζοντας τις θερινές δράσεις του παρουσιάζει νέα έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στο Καλογερικό στον Λιμένα της Θάσου από τις 21 ως τις 26 Αυγούστου με δημιουργίες του Ελληνοαφρικανού καλλιτέχνη Νίκου Ζάρα και τιμητικό αφιέρωμα στην Θάσια δημιουργό Σέβα Καλοπούλου.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης της ‘’Φλόγας’’ που διευθύνεται από τον ιδρυτή της Σταύρο Δεληγιάννη, θα γίνουν στις 24 Αυγούστου από την πρόξενο της Ζάμπιας στην Ελλάδα Rose Chizi με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου και του Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη, παρουσία του δημάρχου Θάσου Ελευθέριου Κυριακίδη και παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την έκθεση που διοργανώνει ο Δήμος Θάσου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου σε συνεργασία με τη ‘’Φλόγα’’, θα προλογίσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει επισημάνει:

«H συνύπαρξη των δύο δημιουργών κινείται στο εκλεπτυσμένο μεταίχμιο της ουσιαστικής διείσδυσης και της κατανυκτικής αισθητικής που με μοναδικότητα καθοδηγούν την χωρονομική γραφή των αρμονικών μετουσιώσεων. Στο φόντο κάθε ξεχωριστής και διάχυτης αφήγησης συγκροτούνται ενορχηστρώσεις ανάγνωσης με νύξεις μεστότητας για την διαχρονικότητα . Τα πρόσωπα και οι φιγούρες του Νίκου Ζάρα επισυνάπτονται σε λεπτομέρειες που ατενίζουν τα επεισόδια της ενδελεχούς αναφοράς με στοιχεία που αγγίζουν διερευνητικά και περίοπτα την καθημερινότητα .Η τέχνη της Σέβας Καλοπούλου άμεσα γίνεται μεσολαβητής μιας πληθωρικής και ενισχυμένης ανάπλασης που με απόλυτη διαφάνεια συνδυάζει περιεκτικά δεδομένα. Χρωματίζει εύστοχα τα θέματά της που λειτουργούν αναδρομικά και εξυφαίνουν πολλαπλές προσεγγίσεις. Με ξεχωριστή ικανότητα και ασυμβίβαστο ρυθμό η τεχνική της ενέχει καινοτόμα και πολυδιάστατα μοτίβα από ένα ιδιότυπο και ελεγειακό περιβάλλον με αλήθεια συνειρμών».

Η επιμέλεια της έκθεσης έχει ανατεθεί στις επιμελήτριες Έφη και Αριστέα Δεληγιάννη .Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 10:00-14:00 και 17:00-24.00.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: