Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σωτηρία της Πειραϊκής

Χωρίς κατηγορία στις 25/06/2020

Στις 7 μμ στην πλατεία Κοραή και θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της COSCO

|> Παμπειραϊκή διαμαρτυρία, με πορεία στα γραφεία της COSCO, πραγματοποιείται σήμερα στις 7 μμ στην πλατεία Κοραή, από την ανεξάρτητη κινηματική  Κοινοτική Παράταξη του Πειραιά  “Ενεργοί Πολίτες Α’ Κοινότητας – Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή”, υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Σε ανακοίνωση της Κίνησης, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Χωρίς να υποτιμούμε τις δικαστικές προσφυγές και μηνύσεις  των πολιτών και των δικηγόρους τους τις οποίες και χαιρετίζουμε, πιστεύουμε ότι οι κινηματικοί αγώνες  για την ζωή, την δημόσια υγεία, το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον και τη βιωσιμότητα στην πόλη μας,  κρίνονται από την συμμετοχή και την αποφασιστικότητα των κατοίκων. Μαζί με όλους τους Πειραιώτες, υπολογίζουμε και στις 10.000 υπογραφές που μαζέψαμε κατά του μπαζώματος στην Πειραϊκή και τις 3.215 ψήφους που πήραμε όταν ως κίνημα κατεβήκαμε και στις Κοινοτικές Εκλογές, για να αποτρέψουμε το ιστορικό “Έγκλημα της Πειραϊκής”.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η “Ανταρσία στο Λιμάνι” με συνθήματα “Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή” – “Πράσινο στο Παλατάκι” – “Έξω η Cosco από τον Πειραιά”.  Σε ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Εδώ και περίπου δύο μήνες, η COSCO έχει βάλει μπρος το καταστροφικό, για τον περιβάλλον και τις ζωές μας, σχέδιο της επέκτασης του λιμανιού στην Πειραϊκή για 6 επιπλέον θέσεις κρουαζιέρας. Τα έργα ξεκίνησαν παράνομα, χωρίς την απαιτούμενη θεωρητικά μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η εταιρεία ωστόσο ξέρει ότι έχει στο πλευρό της την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, την Περιφέρεια και το Δήμο του Πειραιά, οπότε δεν χρειάζεται να σταθεί σε τέτοιες «λεπτομέρειες».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: