Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κοινοβουλευτικό e-περιοδικό εκδίδεται από τη Βουλή

ΕΛΛΑΔΑ στις 05/09/2020

Στις 8 Σεπτεμβρίου αρχίζει η τακτική δεκαπενθήμερη έκδοσή του και θα είναι αναρτημένο ΕΔΩ

|> Κοινοβουλευτικό περιοδικό σε ηλεκτρονική μορφή εκδίδει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Βουλή των Ελλήνων, με τον τίτλο “Επί του… περιστυλίου“.

Το περιοδικό συντάσσεται και εκδίδεται με την μέριμνα του Γραφείου Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης, ανά δεκαπενθήμερο και θα αναρτάται κάθε δεύτερη Τρίτη στον επίσημο ιστότοπο της Βουλής (https://www.hellenicparliament.gr). Παράλληλα θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, σε δημόσιες αρχές, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και στους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες.

Η ύλη του περιλαμβάνει πλούσιο ρεπορτάζ και εμπεριστατωμένη παρουσίαση της κοινοβουλευτικής επικαιρότητας: του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και των ποικίλων δράσεων του ελληνικού κοινοβουλίου στα πλαίσια των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, των ειδικών συνεδριάσεων για θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, του κοινωνικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού έργου της Βουλής.

Η καινοτομία του περιοδικού έγκειται στο ότι σε πολλά σημεία των κειμένων που φιλοξενεί περιλαμβάνει ενεργούς συνδέσμους (links), που επιτρέπουν στον αναγνώστη να παρακολουθεί βίντεο συνεδριάσεων της ολομέλειας και των κοινοβουλευτικών επιτροπών, αλλά και άλλων εκδηλώσεων της Βουλής, υπηρετώντας έτσι, μέσω της αρμονικής συνύπαρξης λόγου, εικόνας και ήχου, τις δημοσιογραφικές αρχές της διαφάνειας και της τεκμηρίωσης.

Το δοκιμαστικό τεύχος βρίσκεται ήδη αναρτημένο στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής (https://www.hellenicparliament.gr/userfiles/ebooks/periodiko_t001/index.html), ενώ η κανονική έκδοση του περιοδικού αρχίζει την επόμενη Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: