Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στρατιωτικά καμιόνια πάνε τους νεκρούς για αποτέφρωση

ΚΟΣΜΟΣ στις 19/03/2020

Πόλη-φάντασμα η Μπέργκαμο – Γέμισαν τα νεκροταφεία – Στις 35.713 τα θύματα του κορωνοϊού στην Ιταλία

|> Σκηνές σοκ χθες βράδυ σε κεντρική λεωφόρο της Μπέργκαμο στον ιταλικό βορρά. Κομβόϊ από δεκάδες στρατιωτικά καμιόνια, μετέφεραν πτώματα θυμάτων του κορωνοϊού, προκειμένου να τα πάνε για αποτέφρωση.

Όπως αποκάλυψε σήμερα η ιταλική “La Repubblica” και δημοσιοποίησαν και άλλα Μέσα, οι νεκροί δεν χωράνε πια στο νεκροταφείο της πόλης και έτσι όσοι κατέληξαν από τον κορωνοϊό, μεταφέρθηκαν σε αποτεφρωτήρια της Μόντενα, της Πάρμα και της Ντομοντοσόλα.

Σημειώνεται ότι η Μπέργκαμο είναι μία από τις ιταλικές πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από τον φονικό ιό, ο οποίος μέχρι χθες βράδυ έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 2.978 ανθρώπους. Ο δε συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 35.713.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, σε νέα έκκλησή του αναφέρει:

«Μείνετε σπίτι, σε λίγο δεν θα μπορούμε να βοηθήσουμε όσους νοσούν. Δεν είναι μια άσκοπη θυσία, αλλά με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Δυστυχώς τα νούμερα των νέων κρουσμάτων συνεχίζουν να είναι πολύ υψηλά. Το λέω ευγενικά αλλά σε λίγο, αν δεν καταλάβετε, ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε τόνο και να γίνουμε πιο επιθετικοί, θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση ισχυρές μεθόδους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: