Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ρεκόρ συμμετοχής σημείωσε ο νυχτερινός αγώνας δρόμου

Χωρίς κατηγορία στις 15/04/2019

Στόχος του ‘Endomarch Piraeus Night Run/Walk’ η ενημέρωση για την ενδομητρίωση

|> Χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου «Endomarch Piraeus Night Run/WALK»,  που πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά στον Πειραιά.

Στόχος του αγώνα ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την ενδομητρίωση από την ΑμΚΕ AWARE,  στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος «Endomarch Worldwide». Το κίνημα  αυτό δραστηριοποιείται σε 63 πόλεις και χώρες του κόσμου και ευαισθητοποιεί το ευρύ κοινό για αυτή την «άγνωστη» και «ύπουλη» γυναικολογική ασθένεια.

Ο αγώνας δρόμου τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Πειραιά και  του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού  και  Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κι είχε τη στήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.  Είχε αφετηρία και τερματισμό το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», με διαδρομές 5, 10 χιλιομέτρων και 2,5 χιλιόμετρα περπάτημα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον αγώνα συμμετείχε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του. Στο τέλος της διοργάνωσης, ο δήμαρχος και η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου απένειμαν μετάλλια στους νικητές.

Ο Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι είναι πλέον θεσμός ο αγώνας αυτός, ο οποίος αφορά την ενημέρωση για την ενδομητρίωση, μια πάθηση, που όπως είπε, είναι επικίνδυνη και άγνωστη στις περισσότερες γυναίκες. Όπως  σημείωσε ο δήμαρχος Πειραιά, «με τον γιατρό κ. Χείλαρη και τη σύζυγό του κάνουμε αυτή τη διοργάνωση από κοινού τις τελευταίες τρεις χρονιές με όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή», προσθέτοντας ότι σήμερα  παρά τον άσχημο καιρό η συμμετοχή είναι πολύ αυξημένη και σημαντική.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: