Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προβλέψεις τελικών αφίξεων κρουαζιέρας για το 2022

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 03/06/2022

Συγκριτικά με το 2021, η αύξηση είναι εντυπωσιακή και πλησιάζει το 150% που παρουσιάζεται ιδιαίτερα στα 15 κορυφαία λιμάνια της χώρας

|> Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) με ανακοίνωσή της προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων αφίξεων κρουαζιέρας για το 2022 με βάση τις έως σήμερα κρατήσεις αλλά και τα πραγματικά δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί τους πρώτους 5 μήνες του έτους, δηλαδή έως και τον μήνα Μάιο. Αναφέρεται:

Είναι σημαντικό ότι στην πρόβλεψη για τα τελικά αποτελέσματα αφίξεων κρουαζιέρας για το 2022, παρατηρούμε αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με το τελευταίο, προ πανδημίας, έτος αναφοράς το 2019, με τις αφίξεις να προσεγγίζουν τις 5.000.

Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, το 2021, η αύξηση είναι εντυπωσιακή και πλησιάζει το 150%. Η προβλεπόμενη αύξηση στις αφίξεις καταλαμβάνει το σύνολο των προορισμών κρουαζιέρας της χώρας μας, και ιδιαίτερα τα 15 κορυφαία λιμάνια στον τομέα.

Ιδιαίτερα ενισχυμένος είναι και ο ρόλος του homeporting, στους ελληνικούς λιμένες όπου προσφέρεται. Στην αξιολόγηση των προβλέψεων πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως οι πιθανές αλλαγές δρομολογίων ή/και ακυρώσεις αλλά και ευρύτερες σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όπως η επίδραση του πολέμου στην Ουκρανία και η πανδημία με τα μέτρα προστασίας, όπως ισχύουν και εφαρμόζονται καθ’ ολοκληρία.

> Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων 2019 – 2020 – 2021 και προκρατήσεων ΕΔΩ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: