Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φεστιβάλ Κιθάρας το Σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 09/02/2019

Συμμετέχει το Nikea Guitar Ensemble, με Στέλιο Γκόλγκαρη. Γιώργο Γκόλγκαρη, Ηλία Διαμαντάκη, Δημήτρη Σταυρόπουλο, Άννα Χριστοδούλου

|> Σε μια ακόμη σπουδαία διοργάνωση, όπως είναι αυτή του 4ου Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, εμφανίζεται σήμερα Σαββάτο 9 Φεβρουαρίου, το περίφημο Nikea Guitar Ensemble, στο “Σπίτι του Πολιτισμού” του Ρεθύμνου.

To εν λόγω κιθαριστικό σύνολο Νίκαιας, είναι ένα από τα τρία κιθαριστικά σύνολα που έχει υιοθετήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ) και είναι το πιο πολυβραβευμένο και φημισμένο σύνολο της Ελλάδας. Το σημαντικότερο, είναι ότι αποτελείται από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, μαζί με σολίστ από την Νίκαια και άλλες περιοχές του Πειραιά. Υπεύθυνος διδασκαλίας και Καλλιτεχνικής Επιμέλειας του Συνόλου, είναι ο καταξιωμένος Κιθαριστής, Αντώνης Μυτακίδης.

Σολίστ είναι οι Στέλιος Γκόλγκαρης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη), Γιώργος Γκόλγκαρης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων) και Ηλίας Διαμαντάκης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής).

Συμμετέχουν ακόμη στο σύνολο, οι νεαροί βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας Δημήτρης Σταυρόπουλος (απόφοιτος Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Ρέντη) και Άννα Χριστοδούλου.

To Nikea Guitar Ensemble έχει βραβευθεί σε σημαντικές κιθαριστικές διοργανώσεις, όπως στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού κ.ά. Έχει προσκληθεί και έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κιθάρας, Μπλόκου Κοκκινιάς, Πειραιά, Αττικής, Πελοποννήσου, Αμφίκαιας, Βόλου – Μαγνησίας, Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων καθώς και στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.

Έχει εμφανισθεί ακόμη στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας σε σύμπραξη με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, στο θέατρο “Παλλάς” της Λευκωσίας, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα στις συναυλίες της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: