Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δωρεάν σεμινάρια κιθάρας στο 4ο Φεστιβάλ Κρήτης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 04/02/2019

Συμμετέχουν μεγάλα ονόματα της κιθάρας στις 9-10 Φεβρουαρίου στο “Σπίτι Πολιτισμού” Ρεθύμνου

|> Με δωρεάν σεμινάρια για τους Κρητικούς σπουδαστές κιθάρας, θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο στις 9 και 10 Φεβρουαρίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, με την υποστήριξη της αστικής ΜΚΟ “Μουσικός Καρπός”, την καλλιτεχνική οργάνωση του Ρεθυμνιώτη μουσικού, Αντώνη Μαυράκη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Καλλιτεχνικός διευθυντής θα είναι ο Κύπριος κιθαριστής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου, Αντώνης Κοΐζας.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν ο Στέλιος και ο Γιώργος Γκόλγκαρης, που θα συμπράξουν σαν ντουέτο, σε συνεργασία με το Nikea Guitar Ensemble, ακόμη. Ακόμη θα συμμετάσχουν οι Κρητικοί μουσικοί Νίκος Κατσαράκης και Γιώργης Κοντογιάννης “Κρης”, ο ενορχηστρωτής της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας κιθαριστής Αντώνης Μυτακίδης και οι σολίστ κιθάρας Ηλίας Διαμαντάκης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής), Δημήτρης Σταυρόπουλος και Γιώργος Γρηγοριάδης.

Στην διοργάνωση θα συμπράξουν επίσης τα κιθαριστικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, του Ωδείου “Μονόχορδο” και του Παγκρήτιου Ωδείου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών κιθάρας Γωγώς Αμοιρίδου, Άγγελου Αντωνίου και Στέλιου Χρηστίδη.

Ξεχωριστή τιμή για το Φεστιβάλ αποτελούν οι παρουσίες του συνθέτη-κιθαριστή, Δημήτρη Σβυντρίδη (καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης) και των σολίστ κιθάρας, Αριστοτέλη Βρεττάκη (καλλιτεχνικού διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου) και Μανώλη Κογκάκη.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα διεξαχθούν στο “Σπίτι Πολιτισμού” του Ρεθύμνου, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: