Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο οι έμποροι του Ε.Σ. Πειραιώς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 30/06/2015

Κλείσιμο καταστημάτων στις 7 μμ και συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας, προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ). Στη σχετική ανακοίνωςσή του αναφέρονται τα εξής:

Δεδομένων των δραματικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών που έχουν οδηγήσει σε ουσιαστικό αδιέξοδο τη χώρα και έχουν παγώσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και με ορατό πλέον τον κίνδυνο να οδηγηθεί η οικονομία και η ελληνική κοινωνία σε εξαθλίωση, συγκλήθηκε εκτάκτως χθες Δευτέρα 29 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς , σε διευρυμένη  συνεδρίαση, όπου ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

Θεωρώντας ότι το αιφνίδιο  δημοψήφισμα της Κυριακής , όπου ο ελληνικός λαός καλείται να πει ένα ΝΑΙ  ή ΟΧΙ, είναι μια εθνικά διχαστική και διλημματική διαδικασία, διατυπωμένη με τρόπο στρεβλό και μη έντιμο. Ταυτόχρονα, μεταβιβάζει στους Έλληνες πολίτες την ευθύνη μιας καθοριστικής απόφασης, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση από την Κυβέρνηση για την στρατηγική και τις συνέπειες της επόμενης ημέρας, εάν προκύψει το ΟΧΙ που προτείνει.

Σε κάθε περίπτωση σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος του Πειραιά θεωρεί  αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ, ένα επίτευγμα για το οποίο προσπάθησαν και δούλεψαν πολλές γενιές. Η επιστροφή στη δραχμή είναι μια καθαρή επιλογή φτώχειας, για μια χώρα που θα έχει απωλέσει κάθε πιστοληπτική ικανότητα και που δεν διαθέτει σήμερα την παραγωγική βάση και τις υποδομές για να στηριχθεί από μόνη της.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς συνυπογράφει την κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων και τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βγούμε άμεσα από αυτό το αδιέξοδο και την ευθύνη για ένα νέο ξεκίνημα την έχουν οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε σύσσωμη συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 7.30 το απόγευμα στην Πλ. Συντάγματος για να φωνάξουμε δυναμικά “ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ  ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ και προτείνουμε για όσους συναδέλφους και εργαζόμενους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο, το κλείσιμο των καταστημάτων τους στις 7 μ.μ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: