Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συμμετοχή του δήμου Πειραιά στο “Posidonia Sea Tourism Forum”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 28/05/2015

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 27/5 το συνέδριο «Posidonia Sea Tourism Forum» που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και όπου ο δήμος Πειραιά, συμμετέχει (με περίπτερο για την τουριστική καμπάνια του δήμου «Destination Piraeus») για πρώτη φορά στο σημαντικό αυτό συνέδριο, που αφορά στην κρουαζιέρα και τον θαλάσσιο τουρισμό, .

Ο κ. Μώραλης, επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο, βρέθηκε στο περίπτερο «Destination Piraeus» και συνομίλησε με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού.
Το περίπτερο του δήμου Πειραιά, επισκέφθηκε χθες η αν. υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και δήλωσε:

«Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι πάρα πολύ σημαντικός. Από τις 28 έως τις 31 Μαΐου, ο Πειραιάς θα διοργανώσει όλες αυτές τις εκδηλώσεις προς τιμήν της «Ημέρας Θάλασσας» και είμαστε όλοι κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε μια ευλογημένη χώρα και πρέπει να αναπτύξουμε το θαλάσσιο τουρισμό προς όλες τις κατευθύνσεις. Και με το yachting και με τα μισθωμένα ιστιοπλοϊκά και πάνω από όλα με την κρουαζιέρα. Ο Πειραιάς είναι μοναδικός προορισμός και εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτή την υπέροχη διοργάνωση. Πιστεύω ότι πρέπει να την απολαύσουν όλοι όσοι ζουν στον Πειραιά αλλά και όλοι οι Αθηναίοι, να είναι εκεί».

mor destination1

Ο δήμαρχος Πειραιά, σε δήλωσή του, επισήμανε:

«Είναι σημαντική η πρωτοβουλία της διοργάνωσης του «Posidonia Sea Tourism Forum», διότι δίνει τη δυνατότητα όσοι εμπλέκονται με την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο να συναντηθούμε εδώ, να συζητήσουμε προβλήματα και πως αυτά μπορούν να ξεπεραστούν, ώστε να αυξηθεί η προσέλευση κρουαζιεροπλοίων στην περιοχή μας. Ως πρωτοβουλία, αυτή η ετήσια έκθεση είναι ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη.
Ως Δήμος Πειραιά αποφασίσαμε να συμμετέχουμε με το περίπτερο μας, το «Destination Piraeus». Προεκλογικά αλλά και μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τουρισμό. Θεωρούμε ότι ο Πειραιάς μπορεί να αναπτυχθεί και οικονομικά μέσα από δύο τομείς: τη ναυτιλία και τον τουρισμό.
Στο πλαίσιο αυτό έχουμε πάρει μια σειρά πρωτοβουλιών το τελευταίο τετράμηνο, ώστε να αρχίσει και ο Πειραιάς να μπαίνει στο χάρτη όσων συζητούν για την κρουαζιέρα. Απώτερος αν και δύσκολος σκοπός είναι να γίνει ο Πειραιάς home port, να ξεκινούν τα κρουαζιερόπλοια από τον Πειραιά. Για να γίνει αυτό, πρέπει να δημιουργηθούν υποδομές που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Βάζουμε ένα μακροπρόθεσμο στόχο, να γίνει ο Πειραιάς homeport. Είναι ένα όραμα και μια προεκλογική μας δέσμευση, η οποία με την υλοποίησή της θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην ανάπτυξη της πόλης.
Δεύτερη στόχευση είναι οι τουρίστες που ήδη έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια να παραμένουν στον Πειραιά. Όχι μόνο για να αναπτύσσεται η οικονομία καθώς θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορία μας. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με ιστορία 2.500 ετών, με πολιτισμό, αθλητισμό, με μοναδική ακτογραμμή, όμορφα τοπία και μέρη. Επιδίωξή μας να παραμένουν οι τουρίστες στον Πειραιά, οι οποίοι μέχρι τώρα φτάνουν στην πόλη για να πάνε στην Αθήνα και επιστρέφουν στον προβλήτα για να φύγουν.
Αυτοί είναι οι άξονες των προσπαθειών μας και δεν θα μπορούσαμε να μην συμμετέχουμε σε αυτό το Forum. Θέλουμε να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή σε όσους ασχολούνται με την κρουαζιέρα. Βρίσκονται εθελοντές μας στο περίπτερο τους οποίους και ευχαριστώ για την παρουσία τους.
Ευχαριστώ και την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κα Κουντουρά, που επισκέφθηκε νωρίτερα το περίπτερό μας και μίλησε με θερμά λόγια για τον Πειραιά και τις εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της “Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας”.
Πρόκειται για σημαντικές εκδηλώσεις και καλώ τον κόσμο να έρθει στον Πειραιά, διότι σε αρκετά σημεία στην πόλη και με 60 και πλέον παράλληλες εκδηλώσεις θα αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της πόλης. Είναι τιμητικό που ανατέθηκε στον Πειραιά η διοργάνωση της “Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας”.
Ξέρουμε ότι το 2015 είναι δύσκολο να αποκομίσουμε οφέλη μέσα από τον τουρισμό και την κρουαζιέρα, διότι δεν προλαβαίναμε εκ των πραγμάτων ως νέα Δημοτική Αρχή να εφαρμόσουμε τα πλάνα μας. Απώτερος σκοπός μας είναι με στοχευμένα βήματα, με πρόγραμμα, συνέπεια, με όρεξη και διάθεση να συνεχίσουμε το σχεδιασμό μας έτσι ώστε το 2016 και το 2017 να μπορέσει ο Πειραιάς να γίνει προορισμός και όχι απλά ένα πέρασμα. Το σλόγκαν μας σημειολογικά είναι ότι «ο Πειραιάς κοιτάει προς τη θάλασσα», όχι προς τη στεριά. Εκεί είναι η ανάπτυξή του. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους φορείς που δήλωσαν εθελοντικά συμμετοχή στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας». Δεν θα μπορούσαμε μόνοι μας να διοργανώσουμε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, χωρίς τους φορείς, τα σωματεία, τα μουσεία μας, τους αθλητικούς συλλόγους.
Ήδη υπάρχει σημαντική ανταπόκριση από τον κόσμο και θέλω να πιστεύω ότι ειδικά το διήμερο των εκδηλώσεων, οι πειραιώτες θα έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν, καθώς η Δημοτική Αρχή και οι φορείς ενωμένοι, διοργανώνουν όμορφα πράγματα για τον Πειραιά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: