Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μια ξεχωριστή βραδιά απόψε στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 06/06/2018

Συμφωνική του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Ρέντη, με Β.Μαστοράκη-Γ.Γκόλγκαρη

|> Το κιθαριστικό ντουέτο των σολίστ Βασίλη Μαστοράκη – Γιώργου Γκόλγκαρη και η σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη, θα συμπράξουν με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη, υπό την διεύθυνση του μαέστρου, Αλέξανδρου Χαλάψη. Πρόκειται για την καθιερωμένη συναυλία του Ωδείου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, που θα δοθεί σήμερα Τετάρτη 6/6, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.

Στην συναυλία θα συμμετέχουν εκτός της Συμφωνικής Ορχήστρας, η Χορωδία του Ωδείου, υπό την διεύθυνση του Θανάση Μιχαλόπουλου, το Χορωδιακό Σύνολο Nikea  Chorus Ensemble, υπό την διεύθυνση της Βανέσσας Καλκάνη, ενώ θα συμπράξουν ως σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα, το κιθαριστικό ντουέτο Βασίλη Μαστοράκη και Γιώργου Γκόλγκαρη. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα γνωστών κλασικών συνθετών, καθώς και αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί», του Μίκη Θεοδωράκη. Ώρα έναρξης 20.30 με είσοδο ελεύθερη.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη συστήθηκε το 2011, με την ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Ωδείου, από τον Στέλιο Γκόλγκαρη.

Σε όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες, με ρεπερτόριο υψηλοτάτου επιπέδου, μεγάλων κλασικών συνθετών, σύγχρονων μουσικών δημιουργών αλλά και σημαντικών ενορχηστρωτών. Μεταξύ άλλων ενορχηστρώσεις ειδικά για την ορχήστρα, έχουν κάνει οι ενορχηστρωτές, Κώστας Γανωσέλης, Γιάννης Σαμπροβαλάκης και Αλέξανδρος Χαλάψης, που έχει αναλάβει την διδασκαλία και την διεύθυνση της Ορχήστρας.

Ως σολίστ στις συναυλίες της ορχήστρας, έχουν συμπράξει οι μουσικοί και καθηγητές του Ωδείου,  Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης, Μιχάλης Σουρβίνος, Βανέσσα Καλκάνη, Γιώργος Γκόλγκαρης, Αντώνης Μυτακίδης, Δημήτρης Παπαθεοδώρου, όπως και οι ερμηνευτές Λάκης Χαλκιάς και Βασίλης Χαραλάμπους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: