Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνεργασία Περιφέρειας με την επιτροπή “Ελλάδα 2021”

ΑΤΤΙΚΗ,ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 28/07/2020

Συνάντηση Γιάννας με Πατούλη με συμφωνία για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αττική

|> Συνάντηση με την πρόεδρο της επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου είχε χθες ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος της Περιφέρειας Αττικής και  συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία με την  επιτροπή «Ελλάδα 2021» για την υλοποίηση μια σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών. Μάλιστα υπογραμμίστηκε ότι η Αττική ως η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό κρίκο σε αυτή την σημαντική ιστορική στιγμή για τη χώρα.

Ο Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε την Γιάννα Αγγελοπούλου για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην  ανακοίνωση για τη σύσταση Μουσείου Φιλελληνισμού. Η Γιάννα Αγγελοπούλου επεσήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας και πρότεινε να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να συμβάλει και η επιτροπή «Ελλάδα 21» στην υλοποίησή της.

Ένα σημαντικό μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στον τέταρτο άξονα του έργου της επιτροπής «Ελλάδα 2021», το “Παράθυρο στο Μέλλον”. Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιτροπής συγκεκριμένες δράσεις που θα σχετίζονται, μεταξύ άλλων με την ανάδειξη της δουλειάς που κάνει η Περιφέρεια Αττικής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων (ανακύκλωση, βιοαπόβλητα, πράσινα σημεία, κυκλική οικονομία), καθώς και την προβολή της Αττικής ως προορισμού θεματικού τουρισμού (υγείας, γαστρονομίας, κ.ά.).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής Λειτουργίας της επιτροπής «Ελλάδα 21» Θ. Κανταρτζής, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη, ο εντεταλμένος  περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για Θεατρικές και Μουσικές Εκδηλώσεις Χάρης Ρώμας και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την απελευθέρωση του 1821 και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Μαίρη Βιδάλη.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η πρόεδρος της επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου, δήλωσε:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον περιφερειάρχη Αττικής, τον κ. Πατούλη, και να μιλήσουμε για τους πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Επειδή γνωρίζω ότι τον περιφερειάρχη δεν τον απασχολεί ο τύπος, αλλά η ουσία, συζητήσαμε, εκτός από την πρόταση που έχει καταθέσει η Περιφέρεια, για πρωτοβουλίες που ουσιαστικά εμπίπτουν στον τέταρτο άξονα του έργου της επιτροπής “Ελλάδα 2021”, το “Παράθυρο στο Μέλλον”. Συζητήσαμε, δηλαδή, για το πώς ο κόσμος και ιδιαίτερα ο νέος κόσμος στην περιφέρεια, θα νιώσει το αποτύπωμα της προσπάθειας που θα κάνει η Περιφέρεια για το μέλλον του».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, είπε:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που συναντηθήκαμε σήμερα με την πρόεδρο της επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη. Μια Ελληνίδα  που έχει συμβάλει με το έργο της στην επιτυχή υλοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και σήμερα εργάζεται συστηματικά για να πραγματοποιηθούν δράσεις και πρωτοβουλίες με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που μπορούν να αναληφθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων είναι εφικτό να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας και να αναβαθμίσουμε τη διεθνή της εικόνα. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια θα είμαστε συνοδοιπόροι. Η Περιφέρεια Αττικής, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα συμβάλλει σημαντικά  προκειμένου να πραγματοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις, που θα αφήσουν διαχρονικά το αποτύπωμά τους και θα αναδείξουν  τον ιστορικό, φυσικό και τουριστικό  πλούτο της χώρας σε όλο τον κόσμο».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: