Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Σταθάκη με τον Γερμανό υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 30/03/2015

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Γερμανού υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Michael Roth (φωτό) και του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη.

Ο κ. Roth μετέφερε την πρόθεση της χώρας του να συμβάλλει με κάθε τρόπο στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να βγει η Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την ύφεση και παράλληλα να μειωθούν τα ανησυχητικά υψηλά ποσοστά της ανεργίας των νέων και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την ελληνική κοινωνία.

Οι κ.κ. Σταθάκης και Roth, συμφώνησαν ότι μετά και από την πρόσφατη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα έχει γίνει μια θετική επαναπροσέγγιση των δύο χωρών. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θετικό κλίμα θα έχει άμεση ανταπόκριση και στις αγορές.

Ο Γερμανός αξιωματούχος από την πλευρά του, τόνισε τη σημασία της συνέχισης των διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα και δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει επί συγκεκριμένων προτάσεων που θα ενισχύσουν τομείς κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν νέους αναπτυξιακούς θεσμούς και διοικητικές μεταρρυθμίσεις και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, επεσήμανε ότι γίνονται διμερείς προσπάθειες για την απλοποίηση των διαδικασιών προκειμένου να διευκολυνθεί περαιτέρω η προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων προς την γερμανική αγορά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: