Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έμπρακτο ενδιαφέρον Πατούλη για το Σπίτι του Ηθοποιού

ΑΤΤΙΚΗ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/05/2020

Συνάντηση του περιφερειάρχη με την Άννα Φόνσου, παρουσία Μαίρης Βιδάλη, Χάρη Ρώμα, Ελένης Δουνδουλάκη

|> Το Σπίτι του Ηθοποιού στα Κάτω Πατήσια επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη και τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους Μαίρη Βιδάλη και Χάρη Ρώμα.

Εκεί τους υποδέχθηκε η πρόεδρος του Ιδρύματος Άννα Φόνσου, η οποία τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις τού Ιδρύματος αλλά και στο υπό κατασκευή νέο κτίριο της δομής, όπου προς το παρόν οι εργασίες έχουν «παγώσει» λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Η Άννα Φόνσου υπογράμμισε τη σημασία ολοκλήρωσης του κτιρίου στο οποίο προβλέπεται η δημιουργία επιπλέον κοιτώνων αλλά και κοινόχρηστων χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πατούλης διατύπωσε τη βούλησή του να ξεπεραστούν άμεσα οι γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες και να προχωρήσει η αποπεράτωση του έργου, μέσω των κονδυλίων που έχουν ενταχθεί και δεσμευθεί στο ΠΕΕΠ Αττικής, ύψους περίπου 650.000 ευρώ. Τόνισε δε πως «η Περιφέρεια θα είναι στο πλευρό των ανθρώπων της Τέχνης στηρίζοντας το έργο φορέων που αποδεδειγμένα προσφέρουν έργο ζωής σε καλλιτέχνες που χρήζουν αλληλεγγύης».

Σε δηλώσεις τους ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η πρόεδρος του Ιδρύματος Άννα Φόνσου δήλωσαν:

Γιώργος Πατούλης: «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ στο φιλόξενο Σπίτι του Ηθοποιού, το οποίο είναι αποτέλεσμα του οράματος και της προσπάθειας που καταβάλλει για πολλά χρόνια η Άννα Φόνσου. Ως Περιφέρεια που έχουμε αποδείξει ότι τιμούμε την τέχνη και τους ανθρώπους του πολιτισμού, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε άπραγοι και να μην ανταποκριθούμε στην πρόσκληση της κυρίας Φόνσου να δούμε από κοινού πως θα διασφαλιστεί η διαχρονικότητα και η  βέλτιστη λειτουργία της σημαντικής αυτής δομής αλλά και πως θα συμβάλλουμε στο όραμα της κυρίας Φόνσου. Στόχος μας είναι μέσα από μία δημιουργική συμπόρευση να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε». 

Άννα Φόνσου: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη για την επίσκεψή του στο Σπίτι του Ηθοποιού. Ελπίζω και εύχομαι πραγματικά κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτιρίου το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό για όλους τους ηθοποιούς που έχουν ανάγκη στήριξης».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: