Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συναντήσεις Κουρουμπλή με εργαζόμενους στο Μέταλλο και εκμισθωτές θαλασσίων μέσων

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 21/01/2018

Τι συζήτησαν

|> Αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου του Νομού Αττικής και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής, είχε ο υπουργός Ναυτιλίας Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στη συνάντηση με τους συνδικαλιστές με τους εργατοϋπαλλήλους μετάλλου, που ήταν παρών και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν στον υπουργό ότι έχουν, στην ουσία σταματήσει, όπως είπαν, οι έλεγχοι σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και ότι δεν παίρνουν απαντήσεις στις καταγγελίες που κάνουν στα αρμόδια όργανα. Ζήτησαν να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και κατήγγειλαν ότι δεν γίνονται με τον προβλεπόμενο τρόπο οι έλεγχοι, αλλά ούτε και οι εργασίες στο πλοίο «Αίολος”» (πρώην “Moby Love”) το οποίο διαπιστώθηκε η ύπαρξη αμιάντου. Επιπλέον ζήτησαν να καθαριστεί όλο το πλοίο από τον αμίαντο, να ελεγχθούν όσοι τυχόν ανέπνευσαν αμίαντο, καθώς και να γίνει ο κατάλληλος έλεγχος και σε άλλο (αδελφό όπως είπαν) πλοίο που έχει ελλιμενιστεί στη Δραπετσώνα.

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα γίνει έλεγχος σε όλο το πλοίο και ότι θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπουν οι προδιαγραφές για την αφαίρεση του αμιάντου από ολόκληρο το σκάφος.

Οι εκπρόσωποι του συνδικάτου ζήτησαν ακόμα την παρέμβαση του υπουργού ώστε να ξαναλειτουργήσουν οι μικτές επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας και να γίνονται συνεχώς έλεγχοι. Επίσης, κατέθεσαν επτά γραπτές καταγγελίες για την κατάσταση στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, συναντήθηκε το προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής, και ο πρόεδρος της ΜΚΟ “Safe Water Sports”, Παναγιώτης Πασχαλάκης, με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών έθεσαν θέμα επανεξέτασης των ορίων ηλικίας, αλλά και αύξησης των ατόμων που χρησιμοποιούν τα θαλάσσια αλεξίπτωτα. Επίσης, τέθηκε το θέμα της μεταβίβασης των επαγγελματικών αδειών σε συγγενικά άτομα πρώτου βαθμού, για όσους απέκτησαν άδεια την περίοδο 1981 – 1986.

Ο κ. Κουρουμπλής, ζήτησε από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου να συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έτσι ώστε να διαμορφωθούν συγκεκριμένες προτάσεις βάσει των κοινοτικών κανόνων ασφαλείας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: