Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ποιοτικές μουσικές στιγμές την Κυριακή στο Δημοτικό

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 20/12/2018

Συναυλία με τον πιανίστα της jazz Γιώργο Κοντραφούρη, το “Body Trio” και το “Brige Quintet” από τζαζίστες Πειραιώτες

|> Συναυλία με τον κορυφαίο Έλληνα πιανίστα της jazz Γιώργο Κοντραφούρη και το σχήμα του “Baby Trio”, θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 23/12 στις 12 μμ, στο ισόγειο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με ελεύθερη είσοδο.

Τη συναυλία διοργανώνει το  Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά,  στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων “Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά” και συμμετέχουν επίσης, οι “Brige Quintet”, που ένα ανερχόμενο τζαζ σχήμα που αποτελείται από νέους Πειραιώτες καλλιτέχνες.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης, έχοντας στο ενεργητικό του μια πλούσια διεθνή καριέρα που περιλαμβάνει εμφανίσεις σε αίθουσες και μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού, συνεργασίες με εμβληματικούς μουσικούς από όλο τον κόσμο, δισκογραφία, αλλά και σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, έχει καταφέρει να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στον σύγχρονο ήχο της jazz.

Στη συναυλία της Κυριακής πλαισιωμένος από τους Κωστή Φαναρά (κιθάρα) και Έκτορα Ρέμσακ (τύμπανα) που συναποτελούν τους “Baby Trio”, θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές, πάντοτε μέσα από το πρίσμα της free jazz και του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: