Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γιάννης Μαρκόπουλος διευθύνει Γιάννη Μαρκόπουλο (στις 9 μμ)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 30/09/2021

Συναυλία του μεγάλου δημιουργού στο θέατρο “Κατίνα Παξινού” του Αττικού Άλσους για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

|> Η Περιφέρεια Αττικής εγκαινιάζει το Πολιτιστικό Πρόγραμμα 2021 του Θεάτρου «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος με συναυλία από τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό Γιάννη Μαρκόπουλο, σήμερα Πέμπτη 30/9 στις 9 το βράδυ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επετειακού σχεδιασμού της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και είναι αφιερωμένη στη μνήμη και τους αγώνες των προγόνων μας.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα διευθύνει μέρη από μουσικά του έργα όπως: «Ο Στράτης θαλασσινός ανάμεσα στους Αγάπανθους», «Επί Σκηνής» σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, καθώς και αγαπημένα τραγούδια του από τα έργα «Ήλιος ο Πρώτος» σε ποίηση Οδ. Ελύτη, «Χρονικό», «Ιθαγένεια», «Θητεία», «Ανεξάρτητα», «Σεργιάνι στον κόσμο», «Τα Τραγούδια του νέου πατέρα» «Μετανάστες» και «Εντεύθεν» σε στίχους Κ.Χ. Μύρη, Μ. Ελευθερίου, Π. Θεοδωρίδη, Μιχ. Κατσαρού, Γ. Σκούρτη, Νίκου Καρούζου και του ίδιου του συνθέτη.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η υψίφωνος Έλενα Κελεσίδη, ο Γιώργος Νικηφόρου-Ζερβάκης, η Δάφνη Ζουρνατζή και σε έκτακτη συμμετοχή οΚώστας Μακεδόνας. Επί σκηνής συμπράττει το 20μελες φωνητικό σύνολο «Libro Coro» του Πειραιά  και η 16μελής ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία»

> Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: