Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνετρίβη τουριστικό ελικόπτερο στη Νέα Υόρκη – Δύο νεκροί και τρεις σε κρίσιμη κατάσταση

ΚΟΣΜΟΣ στις 12/03/2018

Άγνωστα τα αίτια

|> Τουριστικό ελικόπτερο συνετρίβη χθες στις 7 μμ (τοπική ώρα) στο East River της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι. Στο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά έξι άνθρωποι περιλαμβανομένου του πιλότου, συνετρίβη στο ποτάμι στο ύψος 90ής οδού.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως «ο πιλότος κατάφερε να βγει» και ότι δύτες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και ανέσυραν τους πέντε επιβάτες παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν.  Ο θάνατος δύο ανθρώπων διαπιστώθηκε επιτόπου και άλλοι τρεις διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

Όπως σημείωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, οι πέντε επιβάτες φορούσαν ζώνες, κάτι που ίσως εξηγεί γιατί δεν μπόρεσαν να βγουν από το ελικόπτερο.

Το ελικόπτερο Eurocopter AS350 ανήκε στην τουριστική εταιρεία “Liberty”, η οποία οργανώνει πτήσεις για τουρίστες που θέλουν να δουν από ψηλά την Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέημς Ο’ Νηλ, το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης. Οι αρχές της Νέας Υόρκης απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε εκτίμηση για τα αίτια του δυστυχήματος.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: