Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για να μην επεκταθεί ο λιμένας κρουαζιέρας στην Πειραϊκή

Χωρίς κατηγορία στις 10/06/2018

Συγκέντρωση την Τετάρτη 

|> Και άλλη “λαϊκή συνέλευση” αναγγέλλουν για την Τετάρτη 13/6 οι κινήσεις “Ενεργοί Πολίτες Πειραϊκής” και “Λιμάνι φιλικό στην πόλη!”, για να εκφραστεί διαμαρτυρία προκειμένου να μην επεκταθεί ο λιμένας κρουαζιέρας. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Οι κινήσεις πολιτών ‘’Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής’’ και ‘’Λιμάνι φιλικό στην πόλη!’’ σας καλούν στη δεύτερη λαϊκή συνέλευση-εκδήλωση  των πολιτών του Πειραιά, ενάντια στα σχέδια για την επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας μπροστά στα βράχια της Πειραϊκής  και τη Σχολή Δοκίμων, προοπτική άχρηστη οικονομικά και εξαιρετικά επιβαρυντική για το θαλάσσιο περιβάλλον, την υγεία  και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όχι μόνο της Πειραϊκής αλλά και ολόκληρου του Πειραιά.

Στην  πρώτη λαϊκή συνέλευση, που έγινε στον ίδιο χώρο με μεγάλη ανταπόκριση, ενημερώθηκαν οι πολίτες για την επαπειλούμενη επέκταση, έχουν δε συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 5.000 υπογραφές κατοίκων που ζητούν να μη γίνει αυτό το καταστροφικό για την Πειραϊκή περιττό φαραωνικό έργο.

Στη δεύτερη συνέλευση- εκδήλωση έχουν κληθεί ειδικοί επιστήμονες να εκθέσουν τις συνέπειες του παραπάνω έργου στη ζωή της πόλης και των πολιτών.

Θεωρούμε ότι είναι χρέος του κάθε μεμονωμένου Πειραιώτη αλλά και όλων των πειραιώτικων φορέων πρωτίστως να ενημερωθούν πλήρως για το τεράστιο πρόβλημα που ανακύπτει και στη συνέχεια να συστρατευθούν μαζί μας για την αντιμετώπισή του, γιατί η καταστροφή που θα προκύψει από αυτό θα είναι μη αναστρέψιμη και θα στοιχειώσει το μέλλον των Πειραιωτών.

Αγαπητοί συμπολίτες, σας επισυνάπτουμε το ψήφισμα της πρώτης συνέλευσης των κατοίκων και την πρόσκλησή μας στη δεύτερη συνέλευση. Σας περιμένουμε όλους και όλες  την Τετάρτη 13/6 στις 7 μ.μ., στο προαύλιο του παραλιακού 54ου Δημοτικού  Σχολείου Πειραιά, Ακτή Θεμιστοκλέους 330 & Σπυροπούλου (https://goo.gl/maps/BLS7EmCo6Hz).

Πληροφορίες: “Λιμάνι φιλικό στην πόλη!” Σωτήρης Αλεξόπουλος 6906.408586 και “Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής» Παύλος Τριανταφύλλου 6932.719555.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: