Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με Ρούσβελτ και Πρίσλεϋ «μιλάει» αύριο ο Λιδωρίκης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 31/03/2019

Συνεχίζονται οι Δευτέρες με τις δραματοποιημένες συνεντεύξεις του μεγάλου δημοσιογράφου

|> Ο αξέχαστος δημοσιογράφος, (συγγραφέας και λογοτέχνης) Αλέκος Λιδωρίκης, στα 60 χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας συνομίλησε με τις σημαντικότερες μορφές του 20ού αιώνα, όπως τους: Μουσολίνι, Ρούζβελτ, Μακάριο, Αϊζενχάουερ, Παλαμά, Κρισναμούρτι, Μητρόπουλο, Πρίσλεϋ κ. ά.

Με τη χαρακτηριστική του ευγένεια και οξυδέρκεια, ο Αλέκος Λιδωρίκης καταφέρνει όχι απλώς να εντοπίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τής κάθε προσωπικότητας αλλά και να τα διασυνδέσει με το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε καθένας από αυτούς τους σπουδαίους πολιτικούς, καλλιτέχνες και πνευματικούς δημιουργούς.

Και τώρα… τo Faust Bar-Theatre-Arts, σε συνεργασία με τη Ζωζώ Λιδωρίκη, την Κίρκη Καραλή και τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη παρουσιάζουν σε μοναδικές βραδιές, γεμάτες ζωντανή μουσική και βίντεο προβολές, τις δραματοποιημένες συνεντεύξεις του Αλέκου Λιδωρίκη από τις ακόλουθες προσωπικότητες τους 20ού αιώνα:

Αύριο Δευτέρα 1/4: Φράνκλιν Ρούσβελτ και Έλβις Πρίσλεϋ, που θα υποδυθούν ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και Κωνσταντίνος Μπιμπής, αντίστοιχα. Αλέκος Λιδωρίκης θα είναι ο Αργύρης Πανταζάρας

Την Δευτέρα 15/4: Μαρλέν Ντίτριχ και Ζαν Κοκτώ, με τη Μάνια Παπαδημητρίου και τον Κωνσταντίνος Τζούμα, αντίστοιχα. Αλέκος Λιδωρίκης, ο Ακύλας Καραζήσης.

Την Δευτέρα 6/5: Μέριλυν Μονρόε και Λουίτζι Πιραντέλο, με τη Θεοδώρα Τζήμου και τον Μάνο Βακούση, αντίστοιχα. Αλέκος Λιδωρίκης, ο Πέρης Μιχαηλίδης

Τους ηθοποιούς συνοδεύουν επί σκηνής ο Γιώργος Καλκάνης στο πιάνο και η Δάφνη Πανουργιά στο τραγούδι

Συντελεστές
Επιμέλεια Κειμένων: Ζωζώ Λιδωρίκη, σκηνοθετική επιμέλεια: Κίρκη Καραλή, πρωτότυπη μουσική : Πλάτων Ανδριτσάκης, επιμέλεια βίντεο: Νικόλας Μακρής.

Ώρα έναρξης: 21:00 – Είσοδος: Ελεύθερη > Πληροφορίες – Κρατήσεις: Faust τηλ. 210.3234095

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: