Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Rapid tests σε όλη την Αττική και στους εργαζόμενους του Πειραιά

ΥΓΕΙΑ στις 04/04/2021

Συνεχίζονται τα τεστ σε ολόκληρη την  Περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΙΣΑ –  Αύριο για όσους εργάζονται σε πειραϊκά  καταστήματα

|> Συνεχίζονται εντατικά στην Αττική τα rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο πλαίσιο της δράσης “Ιπποκράτης”, που υλοποιείται μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Την τελευταία εβδομάδα (και συγκεκριμένα από την περασμένη Παρασκευή 26/3 έως και τις 2/4, πραγματοποιήθηκαν 3.920 rapid tests σε κοινωνικές δομές, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σε πολίτες στις περιοχές: Κορυδαλλός, Αχαρνές, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Πετρούπολη, Αθήνα, Ρέντη, Πειραιάς, Ηράκλειο, Μαρούσι, Θρακομακεδόνες, Πεύκη, Μαγούλα, Αρτέμιδα, Αυλώνας, Αιγάλεω, Μάνδρα, Ραφήνα, Ασπρόπυργος.

Εν τω μεταξύ από την έναρξη της δράσης, στις 3 Μαρτίου, έως και σήμερα έχουν διενεργηθεί 13.254 rapid tests σε όλη την Αττική. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες.

Στο πλαίσιο της δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών.

Οι προσεχείς δράσεις είναι στις περιοχές:

Δευτέρα, 5 

  • Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Σκέπη Πρόνοιας» 17ο χιλιόμετρο Λ. Λαυρίου Παιανία
  • Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Έλενα» Λ. Αμφιθέας και Αγίας Τριάδος Παλαιό Φάληρο
  • Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Λυτρωτής» Δερβενακίων  50 Πειραιάς
  • Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Έπαυλις Φροντίδα» Πάρνηθος 300 Αχαρναί

Τρίτη, 6 

  • Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου»  Κ. Καβάφη 8 Αθήνα
  • Λαϊκή Αγορά Μοσχάτου Ρήγα Φεραίου και Χρυσοστόμου Σμύρνης

Τετάρτη, 7 

  • Σικιαρίδειο Ίδρυμα Πεντέλης 58 Μαρούσι
  • Δήμος Αιγάλεω  Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» Κουντουριώτη 26 Αιγάλεω

Πέμπτη, 8 

  • Αντιπεριφέρεια Βορείου Τομέα Καλαμβόκη 2α Μελίσσια
  • Ilisia care Γρηγορίου Αυξεντίου 30 και Ούλωφ Πάλμε Ιλίσια

Παρασκευή, 9 

  • Δήμος Κηφισιάς  Πολιτιστικό Κέντρο Διονύσου και Μυρσίνης
  • Δήμος Ωρωπού Κοινότητα Καλάμου Πνευματικό Κέντρο Καλάμου

Δωρεάν rapid test σε εργαζόμενους πειραϊκών επιχειρήσεων 

Εξ άλλου, δωρεάν rapid test θα διενεργηθούν αύριο Δευτέρα 5/4 (8:00 – 14:00) στους εργαζόμενους των πειραϊκών επιχειρήσεων από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, την Δευτέρα 5 Απριλίου με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του λιανεμπορίου.

  • Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 4ος όροφος)
  • Μέγαρο ΕΒΕΠ ισόγειο (Κασιμάτη 1, Πλατεία Οδησσού)

Όσοι από τους εργαζόμενους επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test, μπορούν να μετακινηθούν με τον κωδικό 1, (μετάβαση σε ιατρό) και πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ.

Η διενέργεια αυτή πραγματοποιείται προκειμένου οι καταναλωτές να αισθάνονται ασφαλείς και να επισκεφτούν την πόλη μας και τα καταστήματά μας, για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, με την σιγουριά ότι έρχονται σε μια πόλη covid free.

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:  «Η  Δημοτική Αρχή συνεχίζει με αίσθημα ευθύνης,  να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς και για τη στήριξη του εμπορικού κόσμου της πόλης μας. Με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου, την Δευτέρα 5 Απριλίου, δίνουμε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους των τοπικών μας επιχειρήσεων να υποβληθούν σε  rapid test, προκειμένου να ξεκινήσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια την εργασία τους. Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια προληπτικού χαρακτήρα σε αυτή τη δύσκολη εποχή, όπου οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και το κοινωνικό σύνολο. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με ενέργειες και πρωτοβουλίες τις επιχειρήσεις της πόλης μας, οι οποίες έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας και να συμβάλλουμε όσο μπορούμε περισσότερο, στην τόνωση και στην ανάκαμψή τους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: