Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνεχίζουν την συγκέντρωση υπογραφών οι Έλληνες πανεπιστημιακοί

ΕΛΛΑΔΑ στις 26/03/2015

Για πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο

Σημαντικά ενθαρρυντική εξέλιξη στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, διαπιστώνεται από το Φόρουμ Έλληνων Καθηγητών Πανεπιστημίων και Διδακτόρων.
Σε σχετική ανακοίνωσή τους τονίζεται:

Πρόσφατα, μέλη του γερμανικού Κοινοβουλίου δήλωσαν ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει το ελληνικό αίτημα για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων και την πληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Ιδιαίτερα, η καθηγήτρια Gesine Schwan, που για δύο φορές ήταν υποψήφια του κεντροαριστερού κόμματος των σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Γερμανίας, και ήταν σε προηγούμενες κυβερνήσεις υπεύθυνη για τις σχέσεις Γερμανίας και Πολωνίας, δήλωσε ότι βρίσκει ως “πολύ διεστραμμένο” το γερμανικό επιχείρημα ότι η ελληνική απαίτηση για το κατοχικό δάνειο είναι νομικά αβάσιμη, διότι η Ελλάδα δεν ήταν ελεύθερη χώρα όταν έγινε η σύναψη του δανείου.

Η πληρωμή των προ πολλού οφειλομένων υποχρεώσεων της Γερμανίας στην Ελλάδα είναι καθαρά θέμα δικαιοσύνης και απόλυτα ανεξάρτητο της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.

Η πληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων πρέπει να γίνει μαζική λαϊκή απαίτηση.

Επίσης, το Φόρουμ προσκαλεί για επίσκεψη στον ιστότοπο http://www.greece.org/blogs/wwii/ για υπογραφές. Ήδη έχουν υπογράψει περίπου 210.000 ‘Ελληνες και ξένοι, που ζητούν από την γερμανική κυβέρνηση να πληρώσει το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις που έχουν επιδικασθεί στην Ελλάδα από διεθνείς συμφωνίες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: