Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, υπό τον Χατζηπέρο για το έργο των ομβρίων στο Βουρκάρι

Κυκλοφοριακά προβλήματα

|> Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε χθες στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος για τον συντονισμό και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού φόρτου που θα δημιουργηθεί από τη συνέχιση του έργου απορροής των ομβρίων στην περιοχή Βουρκάρι Σαλαμίνας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου, ο διοικητής Τροχαίας Σαλαμίνας Γιώργος Ζαχαράκης, η επιβλέπουσα αρχαιολόγος του έργου Κάτουλα Άντα, υπηρεσιακοί παράγοντες των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων αλλά και του Δήμου Σαλαμίνας, καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση των επερχόμενων κυκλοφοριακών προβλημάτων τα οποία θα προκύψουν από τη συνέχιση του έργου απαγωγής των ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Δημαρχείου και του μεγαλύτερου κυκλοφοριακού κόμβου της Σαλαμίνας.

Στην εν λόγω σύσκεψη αποφασίστηκε η ασφαλτόστρωση των οδών Παπανδρέου και Ζωοδόχου Πηγής μέχρι το τέλος Ιουνίου, η συνέχιση των εργασιών στα δύο παρκάκια στην περιοχή του κόμβου αλλά και η δέσμευση ενός μικρού τμήματος δύο λωρίδων της λεωφόρου Σαλαμίνας.

Παράλληλα, θα εκπονηθεί προς έγκριση κυκλοφοριακή μελέτη προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή. Επιπλέον, απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες  για τη μετατόπιση των δικτύων ΕΥΔΑΠ, Ακαθάρτων (VACUUM), του παντορροϊκού αγωγού και των δικτύων τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, κλπ. προκειμένου να υλοποιηθούν σωστά, έγκαιρα, προγραμματισμένα και συντονισμένα τα απαραίτητα αυτά υποέργα για την ολοκλήρωση του συνολικού έργου στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν αποσκοπούν στον καλύτερο προγραμματισμό και συντονισμό ενεργειών όλων των εμπλεκομένων στο εν λόγω έργο προκειμένου να εκτελεστεί πριν από την έλευση του θέρους, με σκοπό να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση στο ήδη βεβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Σαλαμίνας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: