Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα βήματα του ποιητή Γ. Δουατζή “ακούγονται” σήμερα στο Τρίτο Πρόγραμμα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 19/11/2016

Στις 13:00 και 90,9 FM

Ραδιοφωνικό αφιέρωμα στον Γιώργο Δουατζή και στο έργο του, θα μεταδοθεί σήμερα στη 1 μμ από το Τρίτο Πρόγραμμα (ΕΡΑ 90,9 FM). Η έρευνα και η παρουσίαση είναι του Δαυίδ Ναχμία και σαν “μότο” η εκπομπή έχει λόγια που είχε πει για τον συνάδελφο και ποιητή ο αξέχαστος Τάσος Λειβαδίτης. Ότι… “Ο Γιώργος Δουατζής πορεύεται με τους συνανθρώπους του στην τρομερή λεωφόρο της εποχής μας και το τραγούδι του, στις μικρές στάσεις αυτής της απεγνωσμένης διαδρομής, ξεκουράζει και δυναμώνει τους συνοδοιπόρους του“.

Η εκπομπή τιτλοφορείται “Τιμής Ένεκεν” και ακολουθεί τα βήματα του ποιητή Γιώργου Δουατζή. Στις δεκαετίες που έθρεψαν τη ζωή και άρδεψαν το έργο του, βίωσε και ενθουσιασμούς και απαισιοδοξίες. Βρέθηκε απέναντι σε εξουσίες και ευκολίες που τον δελέαζαν. Δεν μπόρεσε όμως καμιά τους χωριστά ούτε όλες μαζί, να τον σπρώξουν στην αυτοαναίρεσή του. Αντιστάθηκε και προκάλεσε. Ταρακούνησε και προβλημάτισε, με τη στάση και τον στοχασμό του.

Ο Γιώργος Δουατζής, όπως όλοι οι άνθρωποι που τρομάζουν μπροστά στην τρικυμία, αλλά και τη θύελλα των πληροφοριών που πνίγουν τους ανθρώπους – έφτασε από τα σκουπίδια στις πληροφορίες, από τις πληροφορίες στη γνώση και τη διάγνωση της ασθένειας της εποχής και γύρισε πίσω στις πηγές του. Γύρισε πίσω στα μεγάλα ανοιχτά ερωτήματα, αυτά που θέλει η φιλοσοφία και η ποίηση.

Σήμερα στις 13:00 στο Τρίτο (ΕΡΑ 90,9 FM) >>> http://webradio.ert.gr/trito

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: