Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών” της Σαμοθράκης στο Μουσείο Ακρόπολης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 25/06/2015

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η Interamerican ήταν χορηγός της εκδήλωσης “Σαμοθράκης γεύσεις” σε συνδυασμό με τα εγκαίνια της εντυπωσιακής περιφερειακής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στην έκθεση, που περιλαμβάνει 262 εκθέματα από το Μουσείο Σαμοθράκης άγνωστα στο ευρύ κοινό, παρουσιάζονται ευρήματα από τις ανασκαφές του Ιερού των Μεγάλων Θεών, της Νεκρόπολης του οικισμού και της μινωικής εγκατάστασης στο Μικρό Βουνί.

Το άνοιγμα της εντυπωσιακής έκθεσης, που συνέπεσε με την ημέρα των έκτων γενεθλίων του Μουσείου της Ακρόπολης, συνοδεύτηκε από την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ “Σαμοθράκη”, παραγωγής του Centre Culture Hellenique με τη σφραγίδα του Κώστα Γαβρά και σε σκηνοθεσία Αγγελικής Αριστομενοπούλου. Ακολούθησε γνωριμία των προσκεκλημένων με τη γαστρονομία της Σαμοθράκης, σε δείπνο που παρέθεσε ο δήμος.

Κατά την ημέρα των εγκαινίων, στα οποία παρευρέθηκαν πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι από τον χώρο του πολιτισμού, των αρχών και θεσμικών φορέων και οργανισμών, υπολογίζεται ότι επισκέφτηκαν την έκθεση περισσότερα από 3.000 άτομα. Τα εκθέματα της Σαμοθράκης θα παραμείνουν στο Μουσείο της Ακρόπολης έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: