Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε επένδυση 4 εκατ. ευρώ προχωρά ο όμιλος Olympia, για την τεχνητή νοημοσύνη στη ναυτιλία

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 27/01/2018

Πήρε το 80% της METIS 

|> Ο όμιλος Olympia ανακοίνωσε τη νέα του επένδυση σε ένα νέο τεχνολογικό start up στον κλάδο της ναυτιλίας, την εταιρεία METIS Cyberspace Technology SA και αποκτά το 80% της METIS, στην οποία πρόκειται να επενδύσει 4 εκατομμύρια ευρώ για τη διετία 2018 – 2019.

Σημειώνεται ότι η METIS, εξειδικεύεται στα πεδία της ηλεκτρονικής μηχανικής, του IoT (Internet Of Things), του Cloud Computing και της Τεχνητής Νοημοσύνης, για τις ανάγκες της παγκόσμιας ποντοπόρου ναυτιλίας. Η εταιρεία παρέχει μία καινοτόμα λύση σε παγκόσμιο επίπεδο που επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρείες να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του στόλου των πλοίων τους, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας τους, σε οποιοδήποτε μέρος του Πλανήτη.

Ο Κ. Καραφωτάκης, CEO του ομίλου Olympia δήλωσε σχετικά:

«Το σύστημα της METIS, αναπτύχθηκε αποκλειστικά από μία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων με μεγάλη εμπειρία στις ανάγκες και απαιτήσεις της ναυτιλίας. Η ιδέα για τη σύσταση της METIS ξεκίνησε από την επιθυμία αυτής της ομάδας επιστημόνων και μηχανικών να δημιουργήσει μία καινοτόμα τεχνολογική λύση, η οποία θα φέρει την επανάσταση στον κλάδο της ναυτιλίας, έναν κλάδο με σημαντικότατη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία. Το επενδυτικό μας πλάνο ύψους €4 εκατομμυρίων τοποθετείται στην περίοδο 2018 – 2019 και στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της METIS, η οποία με έδρα την Ελλάδα,  θα μπορέσει να επεκτείνει τις συνεργασίες της σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει ναυτιλιακή δραστηριότητα».

Η καινοτόμα λύση METIS (Maritime Efficiency Through Intelligent Systems) βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και την Μηχανική Μάθηση (Machine Learning), αξιοποιώντας την τεχνολογία των Ασύρματων Δικτύων (Wireless Networks) και των Έξυπνων Συσκευών (Smart Devices), προσφέροντας τη δυνατότητα στον πλοιοκτήτη να παρακολουθεί και να ενημερώνεται για τη λειτουργία του πλοίου σε πραγματικό χρόνο από την έδρα της ναυτιλιακής επιχείρησης, χωρίς να παρεμβαίνει το πλήρωμα. Η λύση της METIS θέτει ουσιαστικά, με απλό τρόπο, την Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία της ναυτιλίας, παρακολουθώντας ακατάπαυστα δεκάδες παραμέτρους του πλοίου, με στόχο να αποτελεί στην πράξη έναν «προσωπικό βοηθό» (Virtual Digital Assistant) στην υπηρεσία, τόσο της ναυτιλιακής αλλά και του πληρώματος του πλοίου.

Ήδη, η METIS έχει αρχίσει συνεργασία με εταιρείες – πρωταγωνιστές στον τομέα της παγκόσμιας ναυτιλίας, τόσο ελληνικών όσο και ξένων συμφερόντων. Στο πλαίσιο της ανάπτυξής της, η εταιρεία θα προχωρήσει και στην αύξηση του εργατικού δυναμικού της μέσα στο 2018, σε 35 άτομα, από 22 σήμερα.

Με τη νέα αυτή επένδυση, ο όμιλος Olympia θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στο επενδυτικό πλάνο της METIS, το οποίο προβλέπει δυναμική ανάπτυξη και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: