Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τηλεοπτική ποιότητα τα Σαββατόβραδα με το ‘’Κόκκινο Ποτάμι-Η συνέχεια’’ 2η σαιζόν

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 30/03/2023

Η συγκλονιστική σειρά του Μανουσάκη κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα στους απόγονους εκείνων των προσφύγων

|> Με επιτυχία συνεχίζεται το ‘’Κόκκινο ΠοτάμιΗ συνέχεια’’ του Μανούσου Μανουσάκη, η δραματική σειρά εποχής που είναι βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και προβάλλεται στο ‘’OPEN’’ κάθε Σάββατο στις 10 το βράδυ.

Η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζωντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους. Η Ιφιγένεια με το παιδί της φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, η Ιφιγένεια θα βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρει τον άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι νεκρός. Ένας μαχητικός γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημοσθένης Μαντάς, θα σταθεί στήριγμά της και κόντρα σε κάθε κίνδυνο θα τη συνοδεύσει στο παράτολμο ταξίδι πίσω στην Τουρκία, όπου το δόγμα του Κεμάλ «Η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται.

Το ταξίδι θα οδηγήσει τους ήρωές μας στη Σμύρνη, όπου θα γίνουν μάρτυρες των εξελίξεων. Το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας, ο διχασμός, η Μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων, είναι το πολιτικό-κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ιστορία, πάντα μέσα από τα μάτια των αγαπημένων μας ηρώων, αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων που μπαίνουν στο κάδρο, καθώς η ιστορία αγκαλιάζει οικογένειες Ποντίων και Μικρασιατών προσφύγων, τις περιπέτειές τους, αλλά και την καινούργια τους ζωή στην Ελλάδα που με δύναμη κατακτούν.

Πρόκειται για μία τηλεοπτική παραγωγή αξιώσεων και κινηματογραφικών προδιαγραφών που ταξίδεψε για γυρίσματα σε περισσότερες από 15 πόλεις σε Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Στην σειρά παίζουν οι: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Σωτήρης Χατζάκης, Νίκος Καδρώνης Δημήτρης Δρόσος, Κωνσταντίνος Ελματζϊογλου, Θοδωρής Φραντζέσκος, Λάμπρος Κτεναβός,, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Μαριάννα Κιμούλη, Πέτρος Ξεκούκης, Τάσος Σωτηράκης, Δήμητρα Σιγάλα, Γιωργής Τσαμπουράκης, Ευθύμης Γεωργοπουλος Κέλλυ Γιακουμάκη, Βαγγέλης Σαλευρής, Δημήτρης Τοπαλίδης, Φίλιππος Σοφιανός, Πέρης Μιχαηλίδης, Πάνος Σκουρολιάκος, Βασίλης Χαλεκατεβάκης, Τάκης Σακελλαρίου, Φωτεινή Ντεμίρη, Άννα Μάγκου, Γιάννης Ιτσιος, Μαρία Παπαφωτιου, Χοβίκ Καραμπετιάν, Εύα Σιμάτου, Μιχάλης Μαρκάτης, Γιωργος Φριντζήλας, Παύλος Κουρτίδης, Μιχάλης Καλιότσος Αφροδίτη Βραχοπούλου, Νίκος Πολοζιάννης, Μαρίνα Ψάλτη, Δημήτρης Παπανικολάου, Ειρήνη Βακάκη, Ιωάννης Τρουμπούκης, Νίκος Μαυράκης, Γιώργος Χατζηκυριάκος, Γιωργος Σοφικίτης, Δημήτρης Κιτσλής, κ.ά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

Σενάριο (βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη): Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου, Μανούσος Μανουσάκης, με φιλική συνεργασία Σταύρου Αβδούλου, Ειρήνης Ριτσώνη

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Ενδυματολογος: Μαρία Μαγγίρα

Σχεδιασμός ήχου: Μανώλης Μανουσάκης

Ειδικά εφφέ SFX: Αντώνης Νικολάου

Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Μανουσάκη, Γιώργος Παπαδάτος

Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Καραχάλιος

Εκτέλεση παραγωγής: Τηλεκίνηση ΑΕ

> Το τραγούδι των τίτλων ‘’Δυό Επιστροφές’’, είναι σε μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους Κώστα Μπαλαχούτη. Το ερμηνεύουν ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Μελίνα Ασλανίδου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: