Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τίτλος: Κάποτε στον Πειραιά – Υπότιτλος: Βιβλίο-σταθμός

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 08/10/2019

Την Δευτέρα παρουσιάζεται στο Saint-Paul το αριστούργημα του του Πειραιώτη Πέτρου Κυρίμη

|> Κάποτε στον Πειραιά… Αυτό το “κάποτε” για την πόλη που γεννήθηκε, που μεγάλωσε και που ζει, θέλησε να αποτυπώσει στις σελίδες του βιβλίου του ο Πέτρος Κυρίμης.

Κάποτε στον Πειραιά” είναι ο τίτλος του πονήματος του Πέτρου Κυρίμη – μιας έκδοσης που κάθε σελίδα της είναι και ένα κινηματογραφικό πλάνο, από τον Πειραιά του άλλοτε, του “κάποτε” όπως εύστοχα χαρακτηρίζει ο συγγραφέας. Ενός Πειραιά, που άφησε εποχή και ιστορία…

Αυτό το βιβλίο-σταθμός, παρουσιάζεται σε ειδική εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων “Saint-Paul”, των εκδόσεων “Κλειδάριθμος” και του βιβλιοπωλείου “Νίκος Βασ. Παρασκευόπουλος”, στο θέατρο της Σχολής (Κουντουριώτου 229-231 και Κανθάρου) την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 7:30 μμ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο καθηγητής ΕΜΠ και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας, ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ ποιητής Νάσος Βαγενάς, ο δρ. Peter Myrian (professor of Literature, president emeritus, University of Indianapolis, Athens Campus) και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Καπράνος.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα υπάρξει και μουσικό δρώμενο με την υπογραφή του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: