Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Την Ημέρα της Ευρώπης -9 Μαΐου- η έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων

ΕU,ΕΛΛΑΔΑ στις 03/05/2023

Ο επίσημος εορτασμός θα γίνει στο Ωδείο Αθηνών με την παρουσία του Μαργαρίτη Σχοινά και με νέους από ΓΕΛ, ΕΠΑ, ΑΕΙ και επιχειρείν

|> Στις 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οργανώνει εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών (13:00-18:00), με τίτλο  ‘’Ημέρα της Ευρώπης 2023 – Εορτασμός του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων’’ για να γιορταστούν η ειρήνη, η ενότητα και η συνεργασία στην Ευρώπη, καθώς και οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες που μας ενώνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εφέτος η Ημέρα της Ευρώπης σηματοδοτεί και την έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει διάλογο για τις δεξιότητες με νέους από Επαγγελματικά και Γενικά Λύκεια, Ιδρύματα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Πανεπιστήμια και νεοφυείς επιχειρήσεις και θα επικεντρωθεί στις δεξιότητες που χρειάζονται σε διάφορους τομείς της οικονομίας και ειδικότερα σε αυτές που είναι σημαντικές στο πλαίσιο της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, με έμφαση στην απασχόληση των νέων.

Θα ακολουθήσουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμών και εθνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των δεξιοτήτων.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος θα συμμετάσχει και στο φεστιβάλ δεξιοτήτων που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ζωντανές συνδέσεις από Βρυξέλλες. Σημειώνεται ότι εκδηλώσεις για τις δεξιότητες θα γίνουν στις 9 Μαΐου σε όλη την Ευρώπη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα με ενημερωτικό υλικό από πρεσβείες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, από ευρωπαϊκούς φορείς και δίκτυα καθώς επίσης και από εθνικούς δημόσιους φορείς.

Η Ημέρα της Ευρώπης στην Θεσσαλονίκη

Η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στην Ελλάδα περιλαμβάνει συμμετοχή του σε δράσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης και στη Θεσσαλονίκη.

Την Δευτέρα 8 Μαΐου ο κ. Σχοινάς θα παρευρεθεί στην εκδήλωση της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο Ολυμπιακό Μουσείο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο ΕΠΑΛ Ευόσμου όπου και θα συμμετάσχει στην εκδήλωση της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στις εκδηλώσεις για την 9η Μαΐου συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της περιοχής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: