Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με εκπτώσεις και προσφορές θα είναι γεμάτος ο Νοέμβριος

Χωρίς κατηγορία στις 29/10/2018

Την Πέμπτη αρχίζουν οι εκπτώσεις – Την Κυριακή θα είναι ανοιχτά – Στις 23/11 η “Black Friday”

|> Φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου έως και τις 15 του μηνός και όπως πάντα για αρκετούς εμπόρους ο Νοέμβριος άρχισε από… σήμερα, καθώς αυτό… επιτάσσει η έντονη υποχώρηση των πωλήσεων του Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται δε πως στις 23 Νοεμβρίου είναι η περιβόητη “Black Friday” (Μαύρη Παρασκευή) των μεγάλων προσφορών και η οποία αναμένεται να εξελιχθεί σε… “Black Week”!

Και για όσους καταναλωτές δεν προλαβαίνουν να ψωνίσουν τι; καθημερινές, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Και δεν αποκλείεται ότι σύντομα, η κυριακάτικη λειτουργία να συμβαίνει σε όλες τις επιχειρήσεις, για να θυμηθούμε το σλόγκαν των εμποροϋπαλλήλων που αντιδρούν για τις Κυριακές, ότι δηλαδή άμα ψωνίσει σήμερα, την επόμενη Κυριακή θα δουλεύεις κι εσύ!

Για να δούμε τώρα τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές…

  • Κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένη, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.
  • Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ ευρώ.
  • Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
  • Στην περίπτωση ανακριβών ή παραπλανητικών εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: