Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Την Πέμπτη αρχίζουν οι καλοκαιρινές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο Βεάκειο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 25/05/2024

Ποικίλο και πλούσιο το εφετινό πρόγραμμα με σημαντικές παραστάσεις –  Το πρόγραμμα ΕΔΩ

}> Το Βεάκειο Θέατρο ανοίγει κι αυτό το καλοκαίρι τις πύλες του! Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πειραιά, στον Προφήτη Ηλία, οι Πειραιώτες και οι  επισκέπτες της πόλης, θα απολαύσουν συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών, σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονου ρεπερτορίου, παιδικές παραστάσεις, καθώς και μουσικοχορευτικές παραστάσεις παραδοσιακών και ερασιτεχνικών σωματείων του Πειραιά.

Πρόκειται για ένα  πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό πόλο έλξης για τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Πέμπτη 30 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή  27 Σεπτεμβρίου.

 Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, φιλοδοξούμε να προσφέρουμε όμορφες καλοκαιρινές βραδιές, για τις Πειραιώτισσες, τους Πειραιώτες, αλλά και κάθε κάτοικο της Αττικής, που επιλέγει την πόλη μας για να απολαύσει τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες του καλοκαιριού. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει επιλεγεί από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά με γνώμονα να καλυφθούν οι απαιτήσεις αλλά και οι ποικίλες προτιμήσεις του κοινού. Επιδίωξή μας, ως δημοτική αρχή, είναι ο Πειραιάς να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας όλο τον χρόνο. Με το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Βεάκειο, καθώς και τον Πολιτιστικό Πολυχώρο Κώστας Κωσταράκος στα Καμίνια, προσπαθούμε να διοχετεύσουμε τον Πολιτισμό σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά του Πειραιά. Εύχομαι ο κόσμος να απολαύσει τις φετινές εκδηλώσεις στο Βεάκειο Θέατρο».

  • Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Χατζηαλέξης (φωτό):

«Το Βεάκειο Θέατρο έχει αναδειχθεί σε ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο που προάγει την καλλιτεχνική δημιουργία και τη διάδοση της τέχνης, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Το  καλοκαιρινό “Φεστιβάλ του 2024” φιλοξενεί ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις ,όπως παραστάσεις αρχαίων ελληνικών έργων που βοηθούν στη διατήρηση και την προώθηση της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς, κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα από Έλληνες και ξένους δημιουργούς, συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, χορευτικά δρώμενα καθώς και παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους, προσφέροντας  μια πλούσια πολιτιστική εμπειρία στους θεατές του. Ευχόμαστε με το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, να καταφέρουμε να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία θεατρικής τέχνης, διασκέδασης και απόλαυσης, στους επισκέπτες στο Βεάκειο Θέατρο».

>>> Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Βεάκειο 2024» συνεχώς ανανεώνεται

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: