Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τιμές για τους Πειραιώτες σολίστ στο πρώτο Φεστιβάλ Κιθάρας της Μακεδονίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 28/03/2016

Καστοριά 25-27/3

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στην Καστοριά, το τριήμερο 25-27 Μαρτίου. Οι συμμετοχές των μελών του Φεστιβάλ, ξεπέρασαν τις 120, ενώ κοινή παραδοχή ήταν, το υψηλότατο επίπεδο τόσο των σολίστ-καθηγητών, όσο και των μαθητών που συμμετείχαν.

Συγκινητική στιγμή για την Μακεδονία, ήταν η πρώτη εμφάνιση των κιθαριστικών ορχηστρών Δυτ. Μακεδονίας & Καστοριάς, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των Ισίδωρου και Γιούλας Αντωνίου αντίστοιχα, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, ΕΔΗΚΑ. Τις ορχήστρες διηύθυνε ο καταξιωμένος σε διεθνές επίπεδο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, Βαγγέλης Μπουντούνης.

Συναυλίες στα πλαίσια του Φεστιβάλ έδωσαν, το κιθαριστικό ντουέτο των παγκοσμίου φήμης σολίστ, από τον Πειραιά, Στέλιου Γκόλγκαρη (πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών) και Μιχάλη Σουρβίνου (καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου), που συνέπραξαν με τις κιθαριστικές ορχήστρες, αλλά ερμήνευσαν και έργα για σόλο κιθάρα.  Το Φεστιβάλ λάμπρυνε με την παρουσία της, η διάσημη σολίστ Μάρω Ραζή.

Στον Διαγωνισμό των Σολίστ του Φεστιβάλ το Α΄Βραβείο, μοιράστηκαν, ο Καστοριανός κιθαριστής Νίκος  Καπατασίδης και ο μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Ρέντη, Δημήτρης Στρίγκλος. Το Β΄ Βραβείο κέρδισε, η Καστοριανή κιθαρίστρια Μαρία Μηταρά και το Γ’  Βραβείο ο Σταύρος Παππάς. 

Στα σεμινάρια του Φεστιβάλ δίδαξαν ο Στέλιος Γκόλγκαρης, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, και ο Μιχάλης Σουρβίνος.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ωδείο «Απόλλων», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση, του Πέτρου Ρίστα  και την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Στην τελετή λήξης απονεμήθηκαν από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, τιμητικές πλακέτες για την συνολική προσφορά τους στην κλασική κιθάρα, στους Πειραιώτες σολίστ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: