Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Αττική για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους!

ΑΤΤΙΚΗ,ΕU στις 27/11/2021
Τι είπε στη συνεδρίαση της ΕτΠ Φυσικών Πόρων στις Βρυξέλλες, η Δήμητρα Αγγελάκη – εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής

|> Συνεδρίασε στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ), που αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της ΕΕ και αποτελείται από εκλεγμένους εκπροσώπους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Μέσω δε της ΕτΠ, οι εκπρόσωποι μπορούν να εκφέρουν γνώμη για τις νομοθετικές πράξεις της ΕΕ που έχουν άμεσο αντίκτυπο στις περιφέρειες και τις πόλεις των κρατών μελών.

Στη συνεδρίαση της 10ης Επιτροπής Φυσικών Πόρων, από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής συμμετείχε η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Αγγελάκη και κεντρικό θέμα ήταν η υιοθέτηση προτάσεων περί στρατηγικού σχεδιασμού για αστικές περιοχές. Έγινε ανταλλαγή απόψεων περί βέλτιστης ανάπτυξης γεωργίας και γεωπονίας, ενώ συζητήθηκε ο νέος ευρωπαϊκός σχεδιασμός περί προστασίας των δασών για το 2030.

Στη σύντομη τοποθέτησή της, η Δήμητρα Αγγελάκη, αναφέρθηκε στην ευθύνη για προστασία, συντήρηση και ανάδειξη των φυσικών πόρων, που -όπως τόνισε- “απλόχερα μας δόθηκαν βρίσκοντας την άριστη λύση μεταξύ της ανάπτυξης και του σεβασμού προς το περιβάλλον“.

Επίσης έκανε αναφορά “στο ευχάριστο και τιμητικό γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής αναδείχθηκε Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination 2021, κερδίζοντας την πρώτη θέση, ανάμεσα σε κορυφαίους προορισμούς διεθνώς“, κάτι που επιβεβαιώνει ότι “η Αττική αποτελεί έναν ασφαλή και ελκυστικό πολυδιάστατο προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους“. Συμπλήρωσε δε, πως:

Σε αυτήν την τόσο σημαντική διάκριση πιστεύω ότι συνέβαλε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και τoυ Περιφερειακού Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής στο πρόγραμμα IURC, που έδωσε την ευκαιρία στην Περιφέρεια να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές και τα επιτεύγματά της πάνω στην καινοτομία και στην έξυπνη εξειδίκευση σε διεθνές επίπεδο και να βελτιώσει τη σχετική θέση της παγκοσμίως“. Και ολοκλήρωσε τονίζοντας:

Όλοι εμείς που η Αττική μάς τίμησε με την εμπιστοσύνη της, είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ,σε μια από κοινού προσπάθεια με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να διεκδικήσει η Αττική την ταυτότητα του ελκυστικού τουριστικού προορισμού, δώδεκα μήνες τον χρόνο“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: