Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η “αφήγηση” του καφέ, για την Τουρκία του Ερντογάν και τους πραξικοπηματίες

ΚΟΣΜΟΣ στις 17/07/2016

Τι είπε η καφετζού!

Τ/Π |> Γέμισε η πιάτσα μελλοντολόγους για την επόμενη ημέρα της Τουρκίας και του Ερντογάν. Σενάρια επί σεναρίων και αναλύσεις επί αναλύσεων, έχουν αναδείξει σε σήριαλ αυτό που συνέβη στη γείτονα τη νύχτα της Παρασκευής.

Επειδή το μέλλον της Τουρκίας δεν αφορά μόνον τον λαό της, αλλά την παγκόσμια κοινότητα η κάθε αναμεταδιδόμενη πληροφορία, ίσως θα πρέπει να μην εκλαμβάνεται ως δεδομένο, αλλά πάντα να αφήνονται περιθώρια για άλλη “ανάγνωση”. Κι αυτό διότι, είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο για ρεζίλεμα, όταν μία δράση δεν έχει ολοκληρωθεί και τα πράγματα δεν έχουν κάπως ξεκαθαρίσει, να βγαίνουν υπεύθυνα ή τουλάχιστον μη παρεξηγήσιμα συμπεράσματα…

Λόγω του τοπίου, όπως αυτό είναι διαμορφωμένο μέχρι στιγμής, η προσφυγή σε μία… καφετζού κρίνεται απαραίτητη! Αφ’ ενός διότι κάτι πιο σοβαρό θα σου «πει» ο καφές από τον κάθε «γλυκύ βραστό» επαΐοντα και αφ’ ετέρου η μαντεία δεν υπολογίζεται και τόσο, όσο μία “αφήγηση”, όπως λένε οι… μορφωμένοι!

Έτσι, δεν διακινδυνεύει κάποιος όταν του πει η καφετζού, π.χ. ότι:

  • Ο κ. Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς έχει συμβεί και σύντομα θα αλλάξουν πανηγυρικά οι σχέσεις τού «σουλτανάτου» με το χαλιφάτο του ISIS. Ίσως συμβούν σημαντικές αλλαγές στην εσωτερική πολιτική.
  • Η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία θα γίνει, αλλά δεν θα ισχύσει για τους προχθεσινούς πραξικοπηματίες. Απλώς θα υπάρχει ως «μπαμπούλας» για μελλοντικούς κινηματίες.
  • Οι πραξικοπηματίες, ακόμη και αν καταδικαστούν με βαρύτατες ποινές, εντός 40 – 50 ημερών θα τύχουν αμνηστίας. Όχι λόγω των πολλαπλών πιέσεων του καθεστώτος από εξωτερικούς παράγοντες, όσο από πιέσεις ανθρώπων του «στέμματος».

>>> Λόγω των γεγονότων στην Τουρκία έχει παραμεληθεί κάπως η υπόθεση της Νίκαιας. Και δεν είναι και τόσο μακριά…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: