Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ποιά είναι η κατάσταση της υγείας του Ιερωνύμου

ΕΛΛΑΔΑ στις 21/11/2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Τι λένε οι γιατροί – Ποια θεραπεία του χορηγείται – Ποιο φάρμακο περιμένουν από Αμερική – Τι ρωτά τους συνομιλητές του – Πρόβλεψη για το εξιτήριο

exapsalmos.gr |> Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από την κλίνη της ΜΑΦ στον 10ο όροφο του Ευαγγελισμού όπου βρίσκεται από χθες, θα βλέπει από το ύψος ότι δεσπόζει της Αθήνας που είναι η θεόσωστη επαρχία του αλλά σίγουρα θα αναπολεί την Ζάλτσα η οποία αποτελεί το ταμείον του, το ησυχαστήριο του. (Από εκεί είναι και η φωτό).

Σε αυτή την περιπέτεια δεν είναι μόνος. Έχει τις προσευχές όλων μας. Κοντά του ακοίμητος φρουρός ο οδηγός του ο Βλάσης Καρανικολάου ο οποίος με χιούμορ και αγάπη προφέρει οτι μπορεί. Από κοντά και τα παιδιά της προσωπικής του ασφαλείας με πρώτο τον επικεφαλής της ομάδας Δημήτρη Καρανάσιο.

Σωτ. Μ. Τζούμας

Ξημεροβραδιάζονται μέσα στο αυτοκίνητο και περιμένουν αν θα τους χρειαστούν να κάνουν κάτι ή να πάνε κάπου , συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην συγγραφή της σύγχρονης εκκλησιαστικής ιστορίας μας. Στη Ζάλτσα όπου έκανε την καραντίνα του και τον έφεραν άρον -άρον στην Αθήνα για να συναντηθεί άνευ λόγου με τον Πρωθυπουργό. Απλά έπρεπε κάποιοι να επιβεβαιώσουν εκεί που έπρεπε ( στον Πρωθυπουργό ) ποιοι παίρνουν τις αποφάσεις και ποιοι κινούν τα νήματα στα μετ´όπισθεν του Αρχιεπισκόπου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος παρά την σοβαρότητα της ασθενείας που τον έχει καταλάβει ανταποκρίνεται θετικά στην θεραπεία που άρχισε να του χορηγείται από την πρώτη στιγμή. Χθες όπως έγινε γνωστό του χορηγήθηκαν αντισώματα μέσω πλάσματος- θεραπεία που χορηγήθηκε και στον Αναστάσιο.

Λέγεται μάλιστα ότι τα αντισώματα μέσω πλάσματος χορηγήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προχθες το απόγευμα και γιαυτό σήκωσε πυρετό. Πρόκειται για θεραπεία ταχείας επιδράσεως.

Οι γιατροί του Ευαγγελισμού και όλο το προσωπικό συναισθανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και την σπουδαιότητα των ασθενών -πρόκειται για δύο σημαντικούς Προκαθήμενους της Ορθόδοξης Εκκλησίας – τους χορηγούν όλα τα απαραίτητα φάρμακα που θα εξουδετερώσουν τον ιό για να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους.

Και όπως εγκύρως πληροφορήθηκε και δημοσίευσε το Protagon.gr η Αθήνα κινείται ήδη ώστε να προμηθευτεί το φάρμακο μπαμλανιβιμάμπη (bamlanivimab), το οποίο ανέπτυξε η εταιρεία Eli Lilly, και έλαβε μόλις πριν από 10 ημέρες κατεπείγουσα έγκριση για κυκλοφορία στην αμερικανική αγορά από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.Κρίνεται προφανώς ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη φάση αυτή την υγεία του Αρχιεπισκόπου, παρά τα υποκείμενα νοσήματά του.

Το φάρμακο δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

Αλλά όπως επισημαίνουν έγκυρα αμερικανικά Μέσα, πρόκειται για την πρώτη θεραπεία η οποία έχει λάβει μια έγκριση (από την FDA) ώστε να χορηγηθεί αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19 οι οποίοι βρίσκονται στα πρώτα στάδια της νόσου, έχουν ήπια ή μέτρια συμπτώματα και κινδυνεύουν να αρρωστήσουν βαριά.

To φάρμακο είναι ένα τεχνητό μονοκλωνικό αντίσωμα που μιμείται την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στον κορωνοϊό.

Ως αποτέλεσμα, δημιουργεί κάτι σαν τεχνητή άμυνα, η οποία ενισχύει τη φυσική και τον αντιμετωπίζει με επιτυχία.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το φάρμακο της Regeneron που, μαζί με αυτό της Eli Lilly, είχε χορηγηθεί στον Ντόναλντ Τραμπ.

Λόγω του τύπου της έγκρισης και της μικρής διαθεσιμότητας, καθώς δεν υπάρχει ακόμη δυνατότητα μεγάλης ποσότητας στη γραμμή παραγωγής, το φάρμακο θα προορίζεται για ασθενείς υψηλού κινδύνου, όπως άτομα άνω των 65 ετών και άνω των 12 ετών, με συννοσηρότητες λόγω χρόνιας πάθησης.

(Τμήμα από δημοσίευση του Protagon.gr)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ως γνωστόν είναι στη ΜΑΦ (μονάδα αυξημένης φροντίδας ) και όχι στην Εντατική. Έχει άριστη επικοινωνία με όσους τον βλέπουν ή επικοινωνούν μαζί του τηλεφωνικά.

Μάλιστα ζητά να μάθει από τους συνομιλητές του τι γίνεται στον έξω κόσμο.. Προφανώς θα ήθελε να ξέρει αν έχουν αρχίσει να ακονίζονται τα μαχαίρια από τους δελφίνους για την επόμενη μέρα και αν ακούγεται τίποτα από αυτά.Και ναι μεν μπορεί να άρχισαν να κινούνται υπόγεια και στα μουλωχτά αλλά ακόμη δεν έχουν βγει όλα αυτά στην επιφάνεια. Εμείς να πούμε ότι θα περιμένουν για καιρό γιατί ο Ιερώνυμος όπως όλα δείχνουν θα βγει δυνατός και υγιής από αυτή την περιπέτεια

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι. Ο οργανισμός του αντιδρά θετικά και αν όλα πάνε καλά δεν αποκλείεται- όπως μας είπαν – μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας πιθανόν να εξέλθει του Ευαγγελισμού.

Το μόνο τραγικό σημείο σε όλο αυτό που ζούμε είναι η κακή διαχείριση της ασθενείας του Αρχιεπισκόπου από τους παρατρεχάμενους συνεργάτες του στην Αρχιεπισκοπή οι οποίοι ασχολούνται με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Βγαίνουν στα δελτία ειδήσεων για να ενημερώσουν για την υγεία του Αρχιεπισκόπου και αυτοί στρώνουν το χαλί για τα επερχόμενα! Εμείς κρατάμε αρχείο για πράξεις και ενέργειες που γίνονται αυτή τη στιγμή πάνω από την κλίνη του ασθενούς Αρχιεπισκόπου. Όταν θα έλθει η ώρα για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου θα τα βγάζουμε ένα-ένα. Αν και θα αργήσει να έλθει η ώρα αυτή να έλθει εμείς το σημειώνουμε και περιμένουμε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: