Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άρχισαν οι τοποθετήσεις καφέ κάδων στον Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 09/07/2020

Τοποθετούνται σε καίρια σημεία: Τζάνειο, Μεταξά, ξενοδοχεία κ.α. για την συλλογή βιοαποβλήτων

|> Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε καφέ κάδους σε καίρια σημεία της πόλης,  στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για τη συλλογή  βιοαποβλήτων.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί καφέ κάδοι στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης Τζάνειο και Μεταξά καθώς και σε ιδιωτικά, σε ξενοδοχεία, σε super market και σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σημειώνεται, ότι οι καφέ κάδοι είναι κλειδωμένοι και όποιος συμμετέχει στο πρόγραμμα έχει το δικό του κλειδί.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής, να αυξηθεί  το ποσοστό της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή και να  δοθούν κίνητρα  να  ανακυκλώνουν οργανικά απόβλητα φορείς, καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά.

Για τον σκοπό αυτόν, χθες ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, επισκέφθηκαν επιχειρήσεις εστίασης, προκειμένου να ενημερώσουν τους επιχειρηματίες και τους υπεύθυνους για τη λειτουργία και τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι καφέ κάδοι, καθώς και πέντε ειδικά διαμορφωμένα  απορριμματοφόρα για τη μεταφορά των βιοαποβλήτων, παραδόθηκαν από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, στον δήμαρχο Πειραιά  Γιάννη  Μώραλη. Οι καφέ κάδοι που θα παραλάβει συνολικά ο Δήμος Πειραιά θα φτάσουν τους 600.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: