Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συμπαράσταση εκδηλώνουν οι Έλληνες του Παρισιού

ΚΟΣΜΟΣ στις 18/04/2019

Του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου η Παναγία των Παρισίων δινόταν για ορθόδοξη λειτουργία

|> Την υποχρέωσή της εκφράζει η ελληνική κοινότητα του Παρισιού, για να συμμετάσχει ενεργά στην εκστρατεία για την αποκατάσταση της εκκλησίας της Παναγιάς των Παρισίων. Η σχετική ανακοίνωση του “Maison de la Grèce*, αναφέρει:

H Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων εκφράζει τη συγκίνηση και την ανησυχία που προκάλεσε στους κύκλους της Ελληνικής Παροικίας η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 15 Απριλίου στη στέγη του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων. Μεταφέρει στον γαλλικό λαό το ενδιαφέρον και τη συγκίνηση των Ελλήνων της Ελλάδας.

Ο μοναδικός αυτός ιστορικός και θρησκευτικός χώρος της Παναγίας των Παρισίων φιλοξενούσε κάθε χρόνο τον Ορθόδοξο Εσπερινό την ημέρα της γιορτής του Αγίου Διονυσίου.

Μία μεγάλη εκκλησία, ένα εθνικό μνημείο που συνοδεύει πάνω από οκτακόσια χρόνια την Ιστορία της Γαλλίας, η καρδιά του Παρισιού. έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Για την αναστήλωσή της, που θα διαρκέσει πολλές δεκαετίες, χρειάζεται να συγκεντρωθούν τεράστια ποσά. Εμείς ως Ελληνική Κοινότητα θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε στην εκστρατεία για την αποκατάσταση του μνημείου“.

(*) Maison de la Grèce, 9, rue Mesnil, 75116 Paris, Tél: 0147046789, fax: 0147046813 E-mail: list.chpe@gmail.com

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: