Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δύο ταινίες υποψήφιες να… σαρώσουν τα βραβεία «Ίρις»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 28/03/2019

Το «Ακίνητο Ποτάμι» του Άγγελου Φραντζή και το «Ελεύθερο Θέμα» της Στέλλας Θεοδωράκη

|> Οι δημιουργίες του Άγγελου Φραντζή («Ακίνητο Ποτάμι» – φωτό) και της Στέλλας Θεοδωράκη («Ελεύθερο Θέμα»), προηγούνται στις εφετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία “Ίρις” της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αφού και οι δύο ταινίες είναι υποψήφιες σε 9 κατηγορίες.

Ακολουθεί ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη με 8 υποψηφιότητες και «Η Δουλειά της» του Νίκου Labot και το «The Waiter» του Στηβ Κρικρή με 6 υποψηφιότητες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, φέτος, το βραβείο καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας διεκδικούν 6 ταινίες αντί για 5 λόγω ισοψηφίας.

Αυτές είναι: το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, το «Ακίνητο Ποτάμι» του Άγγελου Φραντζή, το «Ελεύθερο Θέμα» της Στέλλας Θεοδωράκη, «Η Δουλειά της» του Νίκου Labot, ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη και το «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» του Μάριου Πιπερίδη.

Η τελετή απονομής των βραβείων “Ίρις” θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με παρουσιαστές τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τη Μπέσυ Μάλφα. Πριν από την τελετή απονομής θα δοθεί στις 16 Απριλίου πάρτι για τους υποψηφίους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: