Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έκκληση για στήριξη από την Εταιρεία Συγγραφέων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 18/12/2020

Το δ.σ. βρίσκεται σε αναζήτηση χορηγιών, από άτομα και φορείς που θα είχαν τη δυνατότητα

|> Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται η Εταιρεία Συγγραφέων, λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία επιδεινώθηκε με την κρίση του κορωνοϊού. Προ αυτού η ΕΣ στέλνει τις ευχές της και παράλληλα ζητεί στήριξη.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Αγαπητές φίλες και φίλοι της Εταιρείας Συγγραφέων, ευχόμαστε να είστε καλά στις συνθήκες που ζούμε. Ευχόμαστε σε εσάς και τους δικούς σας σωματική και ψυχική υγεία, δημιουργικότητα, καλές γιορτές και ένα πολύ καλύτερο επόμενο έτος, μετά το δίσεκτο 2020, όταν χάσαμε πολλά μέλη και φίλους.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ

Η οικονομική κατάσταση της Εταιρείας Συγγραφέων παραμένει οριακή, σε σημείο να είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να καλύψει τα πάγια έξοδά της τον επόμενο χρόνο. Με την οικονομική κρίση σταμάτησε η στήριξη που υπήρχε και η Εταιρεία στράφηκε σε αναζήτηση νέων χορηγιών, που όμως έχουν συρρικνωθεί με την πανδημία. Ταυτόχρονα ο ΟΣΔΕΛ υποχρεώθηκε να αναστείλει πολιτιστικές και κοινωνικές δαπάνες, με οδυνηρά αποτελέσματα για την Εταιρεία και τα μέλη της, οι συνδρομές των οποίων είχαν από καιρό μειωθεί λόγω της κρίσης.

Το Δ.Σ. βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση χορηγιών, ατόμων και φορέων που θα μπορούσαν να στηρίξουν την Εταιρεία, ενώ προσέβλεπε στη συζήτηση των κρίσιμων αυτών θεμάτων στη Γενική Συνέλευση, που όμως δεν μπόρεσε να διεξαχθεί για υγειονομικούς λόγους.

Το Δ.Σ. απευθύνει έκκληση στα μέλη και τους φίλους της Εταιρείας,

Να προχωρήσουν σε έκτακτη ενίσχυση ή δωρεά προς την Εταιρεία, συμβάλλοντας στην επίλυση του οξύτατου προβλήματος λειτουργίας που αντιμετωπίζει, με οποιοδήποτε ποσόν επιτρέπει η οικονομική δυνατότητά τους,  στον τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρείας:

Alpha Bank αριθμός λογαριασμού:  81 300200 2000 324 και IBAN GR 5701 4081 3081 300200 2000 324 (με αιτιολογία το όνομά τους και ενημερώνοντας με email την Εταιρεία για τη δωρεά).

Σημειώνεται ότι δωρεές ενδέχεται να συνεπάγονται φορολογική έκπτωση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η Εταιρεία Συγγραφέων θερμά ευχαριστεί μέλη της που ήδη ευαισθητοποιήθηκαν. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 6180 ευρώ από 19 μέλη, με ποσά που κατανέμονται ως εξής: 1200, 1000 Χ 3 (μέλη), 500 Χ 2, 300, 200, 120, 70 Χ 2, 60, 30  Χ 2 και 20 Χ 5.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 

Η Εταιρεία Συγγραφέων ιδιαιτέρως ευχαριστεί για την έκδοση του Ημερολογίου 2021 (θέμα «Λογοτεχνία & Μυστήριο» και αφορμή την Ελευσίνα), την Τράπεζα της Ελλάδος και τις εκδόσεις Γκοβόστη, σε συνεργασία με τις οποίες κυκλοφορεί.

Η Εταιρεία καλεί τα μέλη και τους φίλους της να αγοράσουν, παραγγέλνοντάς τα ηλεκτρονικά, αντίτυπα του Ημερολογίου, μέσω της διεύθυνσης: https://www.govostis.gr/product/6252/logotexnia-kai-mystirio.html.

ΒΡΑΒΕΙΑ 2020 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

 Η Εταιρεία Συγγραφέων ιδιαιτέρως ευχαριστεί το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού για τη στήριξη, εν μέσω πανδημίας, της παρουσίασης των Βραβείων της Εταιρείας, που συνοδεύεται από έκδοση σχετικά με τα βραβεία και περιλαμβάνει συμπληρωμένη μεγάλη Ανθολογία με κείμενα των μελών της Εταιρείας Συγγραφέων.

Η παρουσίαση των βραβείων τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας και προβλέπεται να γίνει διαδικτυακά στις αρχές του επόμενου έτους, σαράντα χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Συγγραφέων και είκοσι χρόνια από τη θέσπιση των πρώτων βραβείων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: