Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Κυπριακό μέσα σε 350 σελίδες

Χωρίς κατηγορία στις 24/12/2014

«Αισθάνομαι την ανάγκη να παρουσιάσω και νέες μαρτυρίες-ντοκουμέντα, που βγαίνουν ανάγλυφα, κατά τρόπο μοναδικό και αβίαστα, μέσα από συνεντεύξεις πολιτικών προσωπικοτήτων που έλαβα όλα αυτά τα ατελείωτα, πράγματι, χρόνια της δημοσιογραφικής μου δουλειάς και φυσικά, μέσα από τις προσωπικές μου εμπειρίες».

Με αυτά τα λόγια «δικαιολογεί» το συγγραφικό πόνημά του «Κυπριακό – Πολιτικές μαρτυρίες 1974-2000» ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Μίμης Κωνσταντινίδης. Πρόκειται για μία έκδοση, γραμμένη από έναν συνάδελφο με σημαντική πορεία και αποτελεί παρακαταθήκη για την ιστορία της Κύπρου μας.

Το βιβλίο πραγματεύεται τις πολιτικές θέσεις υψηλά ιστάμενων πολιτικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας, της Κύπρου και της διεθνούς πολιτικής ζωής, μέσα από συνεντεύξεις τους προς τον συντάκτη, προτείνοντας τις δικές τους απόψεις για την επίλυση του Κυπριακού. Και παρελαύνουν πολιτικές προσωπικότητες που διαμόρφωσαν την πολιτική πορεία του Κυπριακού, πριν οδηγηθούμε στην σημερινή τραγική κατάσταση.

Ο Μίμης Κωνσταντινίδης, παρουσιάζει πανοραμικά το άλυτο Κυπριακό , έχοντας και

βιωματική εμπειρία, που τον κάνει να σημειώσει, μεταξύ άλλων στον πρόλογο του βιβλίου του:

«Αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να καταθέσω και τη δική μου μαρτυρία για μία μακρά περίοδο δημοσιογραφικής δουλειάς, που τη χαρακτήριζε πάντοτε η αγωνία για την τύχη της ιδιαιτέρας μου πατρίδας! Μιας πατρίδας τόσο αγαπημένης και συνάμα τόσο «ματωμένης» και τόσο βασανισμένης, μετά την επαίσχυντη τουρκική εισβολή το καλοκαίρι του 1974».

Εδώ, ας σημειωθεί ότι η δημοσιογραφική καριέρα του Μίμη Κωνσταντινίδη, άρχισε όταν ήρθε στην Αθήνα, μετά την καταδίκη του στη Λευκωσία από αγγλικό δικαστήριο για την αγωνιστική του δράση κατά την περίοδο του Αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1959).

Πρόκειται για ένα βιβλίο-σταθμό για το Κυπριακό, που μέσα στις 350 σελίδες του με το σημαντικό φωτογραφικό υλικό και την αλληλογραφία, φωλιάζει το πάθος για μία Κύπρο ελεύθερη, όπως την οραματίστηκαν ο Αυξεντίου, ο Δημητρίου, ο Καραολής και τα τόσα άλλα παλικάρια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: