Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Άρχισαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά

Το νέο διδακτικό έτος θα δοθούν 10 υποτροφίες φοίτησης σε αριστούχους σπουδαστές και σε σπουδαστές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα

|> Άρχισαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, τον σύγχρονο θεσμό μουσικής εκπαίδευσης που εφέτος, για δεύτερη χρονιά, θα λειτουργεί στην οδό Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία και στην οδό Αλκιβιάδου 126, 1ος και 2ος όροφος.

Παράλληλα θα λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά το Μουσικό Εργαστήρι, παράρτημα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, στο κέντρο της πόλης, στον Πολυχώρο του ΟΠΑΝ  επί της Αλκιβιάδου.

Κατά το νέο διδακτικό έτος θα δοθούν 10 υποτροφίες φοίτησης σε αριστούχους σπουδαστές και σε σπουδαστές χαμηλού εισοδήματος, που δύναται να καλύπτουν έως και το 100% των διδάκτρων.

  • Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά.
  • Τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.

> Εξαιρούνται του αντίτιμου της εγγραφής οι κατηγορίες: ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, πολίτες χαμηλού εισοδήματος (έως 10.000 ευρώ).

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά στεγάζεται σε ένα κτίριο 1.000 τ.μ. και το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από διαπρεπείς προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής και άριστα εκπαιδευμένους καθηγητές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης:

«Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά αποτελεί έναν Οργανισμό με μεγάλη προσφορά στην καλλιτεχνική μουσική παιδεία, το οποίο προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές σε δύο σημεία της πόλης μας. Οι σύγχρονες υποδομές, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός και κυρίως το υψηλά καταρτισμένο προσωπικό καθηγητών και καθηγητριών μουσικής του Π.Μ.Κ.Π., το κατατάσσει στα κορυφαία μουσικά κέντρα της Ελλάδας. Σχεδόν τρεις δεκαετίες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παράγοντας πολιτισμό, με καλλιτεχνικά σχήματα που έχουν  σημαντική παρουσία στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Θα ήθελα να καλέσω όλους τους νέους που ενδιαφέρονται για μουσικές σπουδές να εμπιστευτούν το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο και τους εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά».

  • Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης:

«Η ποιοτική μουσική εκπαίδευση που προσφέρει ο Δήμος Πειραιά, φέτος για δεύτερη χρονιά, θα είναι προσβάσιμη σε ακόμη περισσότερους Πειραιώτες. Καλούμε τους δημότες μας να ενημερωθούν για το πρόγραμμα λειτουργίας του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά το οποίο διαθέτει εκτός από το κεντρικό υπερσύγχρονο κτίριο στα Μανιάτικα, και ένα δεύτερο χώρο στο κέντρο, στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου. Οι υπηρεσίες του ΟΠΑΝ, η Διεύθυνση του Ωδείου μας και το διοικητικό προσωπικό είναι έτοιμοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα σπουδών. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας, παλιούς και καινούργιους καλό ξεκίνημα στις σπουδές τους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: