Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μάλλον χρειάζομαι γιατρό, γιατί δεν πάει άλλο!

FLASH στις 10/10/2020

Το παρήγορο είναι ότι δεν έχουν πείσει την κοινωνία, διαφορετικά θα έμενε το πρόστιμο!

Νίκος Ι. Καραβέλος* |> Δεν πάει άλλο! Είναι αδύνατο να αντέξει άνθρωπος που σέβεται στοιχειωδώς τη λογική, αυτό το φαινόμενο. Πριν λίγα χρόνια, αν μας έλεγαν ότι την χώρα μας δεν θα κυβερνούν (έστω ολιγοβαρείς) πολιτικοί, αλλά γιατροί , θα τους στέλναμε κατά τα χωριά του Διαβόλου. Αν μας έλεγαν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, κάνοντας σεπούκου (χαρακίρι), έκοψε τα χέρια και τα φτερά της και γίνηκε το δουλάκι της κεντρικής εξουσίας και κυνηγάει μάσκες,, θα τον χλευάζαμε.

Κι όμως τότε, τις ανθηρές ημέρες που το λαϊκό κίνημα ήταν δυνατό κι ανέφελη έμοιαζε η πορεία, ένας αγωνιστής Δήμαρχος από εκείνους που πια δεν υπάρχουν, που τους αγνοούν, τους αντιπαθούν και τους ειρωνεύονται κάτι σημερινοί ηγέτες, ο αείμνηστος Δημήτρης Κιντής, έλεγε ότι στο κοντινό μέλλον, οι πολιτικοί θα έχουν μόνο την αρμοδιότητα να εκδίδουν πιστοποιητικά και να κάνουν ρεβεράντζες. Όπερ και εγένετο!

Τέτοιοι αδύναμοι πολιτικοί, είτε στην κεντρική σκηνή είτε στην αυτοδιοίκηση, είναι αδύνατο να χαράξουν πολιτική ή να αντισταθούν. Αποδέχονται τα πάντα…

Πώς είναι νοητό να δέχεσαι άκριτα, π.χ , τη μια πως η μάσκα δεν συνιστάται και την άλλη πως η μάσκα επιβάλλεται να φοριέται, με ποινή τσουχτερού προστίμου; Κι ακόμη πώς, ενώ τα παιδιά και κατά τον ΠΟΥ, μέχρι 12 ετών, δεν πρέπει να την φορούν, την επιβάλουν κάτι “ψυχώ”;

Κάποια στιγμή, όταν αυτή η νέα φασιστική, (“δημοκρατικής” κοπής) λαίλαπα, ο ιός του “νόμιμου” τρόμου υποχωρήσει, γιατί θα υποχωρήσει, (όπως φεύγουν όλα τα στοιχειά μπροστά στο φως), τότε τα πράγματα θα πάρουν πάλι τις πραγματικές τους διαστάσεις.

Όταν η νύχτα μαζέψει πια τα φαντάσματα και τις οπισθοφυλακές της και ξεκουμπιστεί από τα σπίτια μας, τότε αυτοί που φάνταζαν πελώριοι (τους μάθαμε δα!), θα μικρύνουν αμέσως ανακτώντας το τιποτένιο μπόι τους.

Τότε θα φανεί πόσο μικροί κι ανήμποροι ήσαν. Τι κάλπικοι παράδες. Δεν θα χρειαστεί να μετρηθούμε μαζί τους, γιατί θα χαθούν κάτω από τις πέτρες, όπως όλα τα αρθρόποδα.

Δεν πάει άλλο; Μπορεί να πάει κι άλλο. Θέλει δραστική υπομονή. Σώφρονα αντίσταση θέλει γιατί δεν σε πάνε μέσα . Σε χτυπούν εκεί που πονάς, στην άδεια σου τσέπη. Φαντάσου πως το πρόστιμο είναι 150 ευρώ, ήτοι το ένα τρίτο ενός μέσου μισθού περίπου! Το παρήγορο είναι ότι δεν έχουν πείσει την κοινωνία. Αν την είχαν πείσει, θα έμενε το πρόστιμο.

Και το πλέον παρήγορο. Μόλις περάσει ο κυκλώνας του παραλογισμού, οι μεν πολιτικοί θα ζητήσουν πάλι την ψήφο σου, απομακρύνοντας τους ιατρούς κυβερνήτες. Οι δε κυβερνήτες ιατροί, θα επιστρέψουν, αφού σε έσωσαν, στα “ειρηνικά¨τους καθήκοντα, διδάσκοντας την επιστήμη τους: δηλαδή τον φασισμό.

Είπα “παρήγορο”; Μάλλον χρειάζομαι ιατρό!

(*Ο κ. Νίκος Ι. Καραβέλος, είναι δικηγόρος και λογοτέχνης

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: