Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καταγγελία ότι συνεχίζονται τα έργα τής COSCO στο Κερατσίνι

Χωρίς κατηγορία στις 19/04/2022

Το ‘Παρατηρητήριο Πειραϊκής’ έστειλε επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας και τον περιφερειάρχη Αττικής για την παραβίαση της απόφασης του ΣτΕ

|> Μπορεί το ΣτΕ να εξέδωσε απόφαση με την οποία ακύρωσε τις επενδύσεις της COSCO, αλλά όπως καταγγέλλεται από ‘Παρατηρητήριο Πειραϊκής’, τα έργα στο Κερατσίνι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς!

Σε σχετική ανακοίνωση του ‘Παρατηρητηρίου Πειραϊκής’, αναφέρονται τα εξής:

Παρ’ όλο που η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 14 Μαρτίου 2022 ακύρωσε όλες τις υποχρεωτικές επενδύσεις τής COSCO, η επέκταση του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων στον εμπορικό Λιμένα Κερατσινίου (Ηρακλέους) με σκοπό να αποκτήσει χωρητικότητα 5.320 θέσεων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, παραβιάζοντας την δικαστική απόφαση!

Το ‘Παρατηρητήριο Πειραϊκής’ απηύθυνε επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας και τον περιφερειάρχη Αττικής με την οποία αιτείται την συμμόρφωση της COSCO στην δικαστική απόφαση προκειμένου να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες στο Κερατσίνι συνοδευόμενη από εξώδικο το οποίο υπογράφουν βουλευτές, αιρετοί της αυτοδιοίκησης και πολίτες.

Η επιστολή

Θέμα: Παραβίαση δικαστικών αποφάσεων – Παύση εργασιών της ΟΛΠ Α.Ε. στην περιοχή Κερατσινίου Δραπετσώνας
‘Παρατηρητήριο Πειραϊκής’
Ημερομηνία: 18/04/2022

ΠΡΟΣ

  • i) Υπουργό Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής,

κ. Ιωάννη Ι. Πλακιωτάκη

  • ii) Περιφερειάρχη Αττικής,

κ. Γεώργιο Ε. Πατούλη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να παύσουν οι κατασκευαστικές εργασίες της ΟΛΠ Α.Ε. στην περιοχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας (λιμένας Ηρακλέους), οι οποίες εξακολουθούν να συνεχίζονται κατά παράβαση των αποφάσεων της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (547/2022 εκδοθείσας επί της υπ΄ αριθμ. καταθ. 955/2020 αιτήσεως ακυρώσεως, 548/2022 εκδοθείσας επί της υπ΄ αρ. καταθ. 1056/2020 αιτήσεως ακυρώσεως).

Επισυνάπτεται η από 21/02/2022 Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία Και Πρόσκληση προς την ΟΛΠ ΑΕ, την οποία σας κοινοποιήσαμε, αξιώνοντας από τις αρμόδιες Αρχές, ασκώντας τις εποπτικές αρμοδιότητες τους, να φροντίσουν για την ορθή και σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις εφαρμογή της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα, καταλογίζοντας ευθύνες όπου υπάρχουν και επιβάλλοντας τις δέουσες κυρώσεις, κατόπιν των συνεχών και εξακολουθούμενων παραβάσεων της νομοθεσίας και των δικαστικών αποφάσεων από την ΟΛΠ Α.Ε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: