Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το μήνυμα της ανακύκλωσης “ταξιδεύει” σε όλη την Ελλάδα!

Χωρίς κατηγορία στις 25/06/2018

Το πρώτο κινητό περιβαλλοντικό κέντρο της ΕΕ έως τις 29/6 στη Νίκαια

|> Το πρώτο πανευρωπαϊκώς “Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης”, συνεχίζει την πορεία του για όλη την Ελλάδα περνώντας από το Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη (πλατεία Αγίου Ιωάννη Ρέντη) από τις 11 έως τις 15 Ιουνίου και από τις 18/ έως και τις 29 Ιουνίου θα βρίσκεται στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι).

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, επισημαίνει σε δήλωσή του: «Μέσα από τέτοιου είδους δράσεις σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των συμπολιτών μας, να καλλιεργηθεί ως γνώση και γιατί όχι να γίνει τρόπος ζωής. Σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει έως σήμερα ως Δημοτική Αρχή για το περιβάλλον, τόσο οι μαθητές όσο και οι φορείς της πόλης έχουν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμά μας. Η ενεργή συμμετοχή όλων μας μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους περιβαλλοντικής προστασίας και ευαισθησίας. Ας γίνουμε επιβάτες αυτού του ξεχωριστού περιβαλλοντικού οχήματος που θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας για ένα δεκαήμερο».

Καθημερινά μαθητές, εκπαιδευτικοί, πολίτες και φορείς επισκέπτονται το  “Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης” και εκπαιδεύονται μέσα από μία ωριαία παρουσίαση με προβολή βίντεο στο 2ο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποιούν τα οφέλη της ανακύκλωσης, ανακυκλώνουν και μπαίνουν στην κλήρωση για μεγάλα έπαθλα: Action Camera, Tablet, Ηχεία Bluetooth.

Το “Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης” έχει αναπτυχθεί από το εγκεκριμένο από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας “Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών” της “ΑΒ Βασιλόπουλος”, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του “Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης”, εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα “πράσινης και οικολογικής” δράσης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: