Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένωση Κινέζων Επενδυτών εγκαθίσταται στην Αθήνα

Χωρίς κατηγορία στις 15/01/2020

Το Σάββατο γίνεται η εναρκτήρια εκδήλωσή τους – Ποιοι είναι οι ποικίλοι στόχοι τους

|> Την εναρκτήρια εκδήλωσή της στην Ελλάδα πραγματοποιεί το ερχόμενο Σάββατο 18/1 στις 10 πμ η Ένωση Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας (ΕΚΕΕ), στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Πανεπιστημίου 44 και Χαριλάου Τρικούπη, 1ος όροφος).

Η Ένωση έχει συσταθεί από ομάδα Κινέζων επενδυτών, που ήρθαν στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση της ελληνικής Πολιτείας, για επενδύσεις. Επιπλέον κίνητρο είναι η “Χρυσή Βίζα” που αφορά πολίτες εκτός ΕΕ, οι οποίοι επενδύουν στη χώρα μας.

Στόχος της ΕΚΕΕ είναι η παροχή υπηρεσιών και η διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων και λοιπών δραστηριοτήτων με τους Κινέζους και τις οικογένειές τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους στην ελληνική πραγματικότητα και κουλτούρα. Δηλαδή, η ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία και η συνεργασία σε πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό, τουριστικό, ναυτιλιακό και επιχειρηματικό – κατασκευαστικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, το ερχόμενο Σάββατο, πραγματοποιείται η εναρκτήρια εκδήλωση, με την υποστήριξη των κινεζικών Αρχών στην Ελλάδα, κινεζικών κρατικών εταιρειών, που έχουν ήδη επενδύσει στη χώρα μας αλλά και κινεζικών ιδιωτικών εταιρειών, που ενδιαφέρονται για περαιτέρω επενδύσεις και συνεργασία με την Ελλάδα και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Η εκδήλωση έχει ως στόχο τη γνωριμία και την ενδυνάμωση της συνεργασίας με την ελληνική πλευρά, για την προώθηση των επενδύσεων και την περαιτέρω αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα. Τη διοργάνωση στηρίζουν ελληνικοί παραγωγικοί φορείς, σύνδεσμοι και επιμελητήρια.

Η Ένωση Κινέζων Επενδυτών Ελλάδας έχει ήδη εγγράψει 300 Κινέζους επενδυτές ως μέλη της. “Συνύπαρξη – Συνεργασία – Αρμονία” (“Coexistence – Cooperation – Harmony”), είναι το τρίπτυχο και οι λέξεις-κλειδιά, που τονίζει η Ένωση δια του προέδρου της Michael Xia, πρώην στελέχους του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας με πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, στους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης με γραφεία σε Αθήνα, Πεκίνο, Σαγκάη, Χαντζού και Σεντζέν.

Εξ άλλου, μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα κοπεί τις 12 μ. η βασιλόπιτα της Ένωσης, στα γραφεία της (Βουλής 22 (4ος και 5ος όροφος) και θα ακολουθήσει μπουφές με κινεζικά εδέσματα, για τον εορτασμό της επερχόμενης κινεζικής πρωτοχρονιάς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: