Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αποκαλυπτήρια της προτομής του αδικημένου Ήρωα του ‘21

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 20/03/2019

Το Σάββατο “επιστρέφει” στο στέκι του ο “τουρκοφάγος” Νικηταράς αλλά όχι σαν ζητιάνος…

|> Ο Δήμος Πειραιά και η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς τιμώντας τη μνήμη του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως Νικήτα Σταματελόπουλου, γνωστού ως “Νικηταρά” ή και “Τουρκοφάγου” θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 12:30 μμ, τα αποκαλυπτήρια προτομής του, στον αύλειο χώρο του Γηροκομείου Πειραιώς (παραπλεύρως του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη).

Το έργο αποτελεί μεγάλη πόθο των Πειραιωτών και όραμα του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Το έργο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Κικώτης, ενώ δωρητής είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Όπως είχε δημοσιευτεί στον Τ/Π, η απόφαση ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά την Τετάρτη 27/2 και το 32ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης ανέφερε: «Έγκριση πραγματοποίησης τέλεσης αποκαλυπτηρίων του μνημείου του Ήρωα του 1821 Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά) στον αύλιο χώρο του Γηροκομείου Πειραιώς στις 2 Μαρτίου 2019».

Ίσως για τεχνικούς λόγους προέκυψε μία καθυστέρηση, αλλά σημασία έχει ότι τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νικηταρά και κυρίως που ο Πειραιάς “θυμήθηκε” τον πιό αδικημένο ήρωα της Εθνεγερσίας, που ζητιάνευε στα σκαλοπάτια της Ευαγγελίστριας…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: