Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το ταξιδιωτικό περιοδικό CNT, ξεχωρίζει τις 8 πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 31/03/2016

Από τα 6.000 νησιά μας…

Τις 8 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας παρουσιάζει σε άρθρο του το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, Conde Nast Traveller. Η Ελλάδα, αναφέρει το άρθρο, διαθέτει περισσότερα από 6.000 νησιά και νησίδες και ακτογραμμή 8.500 μιλίων, προσφέροντας άπειρες επιλογές από παραλίες. Ενώ οι ταξιδιώτες έχουν προσωπικές προτιμήσεις, οι ακόλουθες παραλίες ξεχωρίζουν για την άμμο τους, το σερφ, την ιστορία και τις κρυφές τοποθεσίες τους.

Δείτε τις…

1. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Προστατευμένη από βράχια, η παραλία Ναυάγιο είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα και πήρε το όνομά της από ένα φορτηγό πλοίο που ναυάγησε και ξεβράστηκε στην παραλία. Σήμερα τα απομεινάρια του στέκουν ακόμη στην παραλία.

2. Σαρακήνικο – Μήλος

Μεγάλοι, κάτασπροι βράχοι ξεπροβάλλουν από το νερό της θάλασσας και δίνουν την εντύπωση του σεληνιακού τοπίου.

3. Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Παρότι οι επισκέπτες μπορούν να παρκάρουν στο επάνω μέρους του βράχου και να περπατήσουν τα 80 σκαλοπάτια μέχρι την αμμουδιά, η παραλία αυτή μεταφράζεται σε “λιμάνια των κατσικιών”, καθώς παλαιότερα στην περιοχή βρίσκονταν πολλά κατσίκια.

4. Λαλάρια, Σκιάθος

Λαλάρια σημαίνει βότσαλα. Μην πάρετε μαζί σας κάποιο λευκό βότσαλο από την παραλία για σουβενίρ. Οι αρχές της Σκιάθου απειλούν με πρόστιμα που φτάνουν τα 1.100 δολάρια.

5. Μπάλος, Κρήτη

Λευκή και ροζ αμμουδιά περιβάλλει τα ρηχά νερά, σε αυτό το πανέμορφο και απομονωμένο μέρος. Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Πριγκίπισσα Νταϊάνα λέγεται ότι είχαν έρθει εδώ για το γαμήλιο ταξίδι τους, με το βασιλικό γιωτ Britannia.

6. Άγιος Παύλος, Ρόδος

Λέγεται οτι ο Αγ. Παύλος έφτασε ως εδώ και δίδαξε τον Χριστιανισμό στον κόσμο, και έτσι η γραφική αυτή παραλία έχει γίνει διάσημη για θρησκευτικές εμπειρίες. Διαθέτει ζεστά νερά και χρυσή αμμουδιά.

7. Μύρτος, Κεφαλονιά

Είναι μια δύσβατη περιοχή, ανάμεσα σε 2 βουνά, την Αγία Δυνατή και το Καλόν Όρος, με φόντο απότομους ψηλούς βράχους. Αυτό το γεγονός δεν αποτρέπει τους επισκέπτες, οι οποίοι βαδίζουν μια απόσταση με τα πόδια μέχρι να φτάσουν στα τιρκουάζ νερά της.

8. Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Έχει το σχήμα του ελληνικού γράμματος ωμέγα, και έχει το ίδιο όνομα από τους αρχαίους χρόνους. Ακόμα και ο Όμηρος την αναφέρει στα έπη του.
Πηγή: tornosnews.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: